eur:
395.29
usd:
372.28
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) köszönti 70. születésnapja alkalmából Erdő Péter Széchenyi-díjas katolikus teológust, bíborost, esztergom-budapesti érseket, Magyarország prímását, akadémikust, a Magyar Szent István Rend kitüntetettjét (b) a Karmelita kolostorban tartott ünnepi fogadáson 2022. június 27-én.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fische

Erdő Pétert köszöntötték a Karmelita kolostorban

Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet.

Ünnepi fogadást tartottak a Karmelita kolostorban abból az alkalomból, hogy Erdő Péter Széchenyi-díjas katolikus teológus, bíboros, esztergom-budapesti érsek, Magyarország prímása, akadémikus, a Magyar Szent István Rend kitüntetettje június 25-én lett 70 éves - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő beszédében méltatta az egyházi vezető szolgálatát, és arra kérte Erdő Pétert, hogy továbbra is szeresse és támogassa Magyarországot, tüntesse ki figyelmével a világi vezetőket. "Tudjuk, hogy a járványok, a háborúk, a békétlenség korszakába léptünk, és nyilvánvaló, hogy ha nem lesz keresztény egység a béke és a keresztény örökség megvédése kérdésében, akkor el fogunk veszni. A magyar nemzet csak békében tud megmaradni, ehhez kérjük a bíboros úr, valamint katolikus, ortodox és protestáns testvéreink segítségét is" - hangoztatta a miniszterelnök.

Erdő Péter bíboros felszólalásában szintén a béke fontosságáról beszélt, azt mondta, most mindannyian a békéért imádkozunk, mert "minden ezen alapul".

Budapest, 2022. június 27.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) köszönti 70. születésnapja alkalmából Erdő Péter Széchenyi-díjas katolikus teológust, bíborost, esztergom-budapesti érseket, Magyarország prímását, akadémikust, a Magyar Szent István Rend kitüntetettjét (j2, elöl) a Karmelita kolostorban tartott ünnepi fogadáson 2022. június 27-én. Mellettük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j3, elöl).
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) köszönti 70. születésnapja alkalmából Erdő Péter Széchenyi-díjas katolikus teológust, bíborost, esztergom-budapesti érseket, Magyarország prímását, akadémikust, a Magyar Szent István Rend kitüntetettjét (j2, elöl) a Karmelita kolostorban tartott ünnepi fogadáson 2022. június 27-én. Mellettük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j3, elöl). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×