eur:
395.1
usd:
366.11
bux:
65120.83
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Eldőlt, hol gyűlik össze a baloldali ellenzék október 23-án

Márki-Zay Péter és Dobrev Klára együtt emlékezik 1956-ra.

Október 23-án, szombaton délután négy órától közös ünnepi rendezvényt tartanak az ellenzéki pártok a fővárosi Andrássy út és Dózsa György út sarkán. Az eseményen felszólal Márki-Zay Péter, előválasztáson győztes, közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, valamint második fordulóban második, DK-s Dobrev Klára is – tudta meg a Népszava.

A lap úgy tudja, hétfő óta intenzív tárgyalások kezdődtek a DK, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Jobbik, a Momentum és az MMM tagjainak részvételével. A kampányfőnökök és szakpolitikusok rendszeresen egyeztetnek a téma a kampánystratégia összehangolásáról és a közös program kialakításáról. A pártelnökök olyan kérdésekben döntenek majd, mint például az árnyékkormány tagjai és a közös lista. Utóbbi azért is érdekes, mert az előválasztási győzelme után Márki-Zay Péter arról beszélt, egy hetedik frakcióra is igényt tart az Új Világ Néppártra alapozva.

Az Index úgy tudja, a pártok szeretnék lehetőleg karácsony előtt lezárni a közös lista kérdését. Tíz helyet kérhetnek a közös listán Márki-Zay Péterék az egyeztetéseken.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×