eur:
394.29
usd:
370.33
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

A DK éles üzenete Márki-Zay Péternek: kemény kritika Kőbányáról

A DK kőbányai kampánynyeseményéről Arató Gergely üzent Márki-Zay Péternek: nem kell egy neokonzervatív, jobboldali miniszterelnök-jelölt.

Fontos kampányeseményt tartott a Demokratikus koalíció szombaton Kőbányán. Dobrev Klára előtt Arató Gergely, a párt parlamenti képviselője is felszólalt.

A jelek szerint Arató Gergely kapta azt a feladatot, hogy Márki-Zay Péterről, az immáron a DK miniszterelnök-jelöltjével az előválasztáson egyedüliként szemben álló riválisról negatív üzeneteket fogalmazzon meg.

Arató Gergelynek jutott az a szerep, hogy valamilyen formában értékelhesse nyilvánosan Dobrev Klára kihívóját - írja a Telex.

Arató Gergely így fogalmazott: „hiszünk az emberek egyenlőségében, éppen ezért nem hisszük azt, hogy a verés nevelési eszköz, nem hisszük azt, hogy más család tagjainak magánéletével kell kampányolni, nem hisszük azt, hogy roma honfitársainkat támogatás helyett listázni kell, és persze nem hisszük azt sem, hogy valaki csak női mivolta ellenére lehet sikeres”.

A Telex megfogalmazása szerint Arató Gergely minden bizonnyal Márki-Zay Péter következő dolgaira reagált a fentebb idézett kijelentésekkel:

1. A hódmezővásárhelyi polgármester egy Partizán-interjúban arról beszélt, ütötte már meg a gyerekét, dühből volt, hogy odacsapott.

2. Márki-Zay a fideszesek szexuális orientációjáról is szívesen beszél: esetleges homoszexuális irányultságra is utalt már többször kampánya során.

3. Márki-Zay szerint nem lenne ördögtől való, ha statisztikát vezetnének arról, ki cigány és ki nem, ez lehet alapja szerinte ugyanis a pozitív diszkriminációnak.

4. Márki-Zay az első forduló értékelése közben úgy fogalmazott, Dobrev női mivolta létére jó eredményt ért el.

Arató Gergely Kőbányán azt is hangsúlyozta, hogy nem egy neokonzervatív, jobboldali miniszterelnököt szeretnének, és hozzátette: „kikérjük magunknak azt, hogy Orbán támogatóinak nevezzen minket bárki”, utalva Márki-Zay beszédére, amit Karácsony visszalépésekor mondott, és amiből már akkor volt egy kis konfliktus a DK és közte.

Arató azt is mondta, ők tisztelik az előválasztásos ellenfelüket, ők is azt kérik, „tiszteljen minket, Orbán legrégebbi és legelszántabb ellenségét”.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×