eur:
394.28
usd:
370.46
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (j) és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az MMM és a DK miniszterelnök-jelöltje nyomban összezördült a pénteki visszalépés után

Még tartott az a pénteki sajtótájékoztató, amelyen Karácsony Gergely bejelentette, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára, így a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője élő adásban került szóváltásba a Dobrev Klárát indító DK-val.

A főpolgármester pénteki visszalépése után Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője azt hangsúlyozta, hogy szerinte nincsenek pártalkuk, mert egyrészt nincsenek pártok, másrészt ők nem pártmutyiban és nem pozíciókban gondolkodnak. Karácsony Gergely kapott megkeresést a DK felől is, de ő mégis Márki-Zayhoz lépett - mondta a hódmezővásárhelyi polgármester.

A fentiek elhangzása után a DK kisvártatva közleményt adott ki, amelyben azt írják, "a DK nem kereste meg Karácsony Gergelyt és nem tárgyalt vele visszalépésről. Azt javasoljuk, hogy az előválasztás szellemiségét megóvva minden szereplő tartózkodjon az igaztalan kijelentésektől, vigyázzunk egymásra!"

A visszalépésről szóló bejelentés közben érkezett rövidke közlemény tartalmára az újságírók rákérdeztek Márki-Zay Péternél is, aki közölte: nem azt mondta, hogy tárgyaltak, hanem hogy kapott megkeresést. "Maradjunk annyiban, hogy tudom" - zárta rövidre a kérdést.

Karácsony Gergely kérdésre válaszolva megerősítette, valóban kereste a DK, de ő Márki-Zay Péter támogatására voksol.

Márki-Zay Péter a sajtótájékoztatóján azt is mondta, hogy számít a DK és Dobrev Klára támogatóira, továbbá hogy aki Dobrevre szavaz, az Orbán Viktorra szavaz. Ezzel a DK későbbi közleménye szerint több mint 214 ezer olyan embert sértett meg, akik az első fordulóban Dobrev Klárára szavaztak. "Tisztelettel arra kérjük Márki-Zay Pétert, hogy kérjen bocsánatot azoktól a tisztességes ellenzéki polgároktól, akiket ebben az országban utolsóként lehetne fideszességgel vádolni" - közölte a DK.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×