eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a pesti fonódó villamosvonal első elemének átadásán a Haller utca és a Soroksári út kereszteződésénél 2020. november 6-án. A Haller delta projekt során új vágánypár létesült a Haller utca és a Soroksári út között észak-pesti irányba, így kapcsolat jött létre a Haller utca felől a 2-es villamos belvárosi szakasza felé.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Később tesz bejelentést Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter – élőben az InfoRádióban és az Infostarton

A közös sajtótájékoztató 11 órakor kezdődik.

Sajtóértesülések szerint visszalép a miniszterelnök-jelölti versenytől Karácsony Gergely. A főpolgármester csütörtökön több órán át tárgyalt az őt támogató pártok, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP vezetőivel, és az ellenzéki előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjét támogatja majd.

Az biztos, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatót tart pénteken. Ennek kezdési időpontja 10 óráról 11-re módosult. A helyszíni a budapesti Kossuth tér.

Az ATV csütörtökön este azt közölte: Karácsony Gergely azt tervezi, hogy választási siker esetén megfelezi a ciklust Márki-Zay Péterrel – vagyis két év után cserélnének a kormányfői poszton. Ez lehet visszalépésének egyik feltétele.

Karácsony Gergely vasárnap, majd szerdán is arról beszélt még, hogy nem lép vissza, hanem előre. Úgy fogalmazott, csak akkor lépne vissza, ha elüti egy villamos. Csütörtökön reggel még vitára hívta ki a miniszterelnök-jelölteket.

Az eseményt élőben közvetíti az InfoRádió, az Infostarton pedig folyamatosan frissülő cikkben számolunk be az elhangzottakról.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×