eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Jakab Péter EP-képviselőjelölt a párt szolnoki kampányzáró rendezvényén 2019. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Jakab Péter: Márki-Zay Péter decemberben a javára történő visszalépésre kért

A Jobbik elnöke az ellenzéki előválasztás első fordulóját a negyedik helyen zárta, így a második körben már nem indulhat. Pénteken az eredmény okairól és pártja második fordulós szerepéről nyilatkozott.

Az első fordulós eredményéről azt mondta, részben az nehezítette a dolgát, hogy az előválasztás nagyvárosi műfaj, az ő szavazóinak jelentős része viszont nem is találkozott sátorral, vagy ha igen, nem mert oda elmenni szavazni, mert akkor kiderül, hogy ellenzéki. Ezért pedig egy fideszes kisvárosban sokan az egzisztenciájukkal fizetnek. Másrészt elemzők szerint többet kellett volna Budapesten kampányolnia, ő viszont abból indult ki, hogy a főváros már az ellenzéké - mondta az Indexnek adott interjúban.

A második legtöbb választókörzetben, szám szerint huszonkilencben a Jobbik jelöltjei nyerték el az indulás jogát. A képviselőjelöltjeinket az összefogás jegyében több ellenzéki párt is támogatta, engem miniszterelnök-jelöltként csak a Jobbik, mondta Jakab Péter.

Sem Karácsony Gergely, sem Márki-Zay Péter nem kereste meg őt, hogy támogassa valamelyiküket a második fordulóban, ugyanakkor Márki-Zay már tavaly decemberben arra kérte, hogy lépjen vissza a javára.

"Akkor világosan elmondtam neki, hogy ezt nem fogom megtenni,

részben tartalmi, programbeli eltérések, részben emberi okok miatt. Azóta folyamatosan üzenget hol így, hol úgy, hogy mégis támogassam. A többiek ezzel nem zaklattak soha."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×