eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: budapestidemografiaicsucs.hu

Demográfiai csúcs - Orbán Viktor: a nyugat nem akarja fenntartani magát

A miniszterelnök a budai Várkert Bazárban zajló nemzetközi esemény felszólalójaként szót emelt a migráció támogatása ellen.

A demográfiai csúcs Budapesten nem csupán tudományos konferencia, tudósok és döntéshozók együtt vesznek részt rata - szögezte le beszéde elején Orbán Viktor, aki 5 gyermekesként és 16 éves miniszterelnöki múlttal a háta mögött azt mondta,

a demográfia ügye volt számára mindvégig a legfontosabb szakmai kihívás.

Külön örömmel köszöntötte Mike Pence-t, Donald Trump amerikai kormányzatának alelnökét, de érzékeny veszteségnek nevezte a konzervatívok vezette Egyesült Királyság kilépését az Európai Unióból, valamint Donald Trump és Bejnamin Netanjahu választási vereségét.

A jelenre áttérve kollégái körében elmondta, együtt küzdenek azért, hogy ne feledjék el Európa keresztény gyökereit, és hazájuk, az "egy férfi, egy nő" házasságának védelmét.

"Meg kell győznünk Brüsszelt, hogy ne folytassa az évszázadok óta folytatott politikát, hogy ne használja a Balkánt ütközőzónának" - utalt a migráció támogatásának törekvésére.

Orbán Viktor úgy látja, "a nyugat nem akarja fenntartani magát", úgy gondolja, távoli népek betelepeítésével megállítható a népességfogyás.

Megítélése szerint akkor tud Európa működni, ha népei azonos alapokon állnak;

a gazdasági megközelítésen alapuló utak járhatatlanok.

Sérelmezte, hogy újmarxista, "woke" irányzat gyerkeket használ pride aktivistáknak, de a magyar nép be van oltva "woke vírus ellen".

Felidézte, öt pillérre alapozta a kormány a magyar családpolitikát 10 éve:

  • a családalapítás előny legyen és ne hátrány
  • a családoknak saját otthonuk legyen
  • a családpolitikát az anyákra kell alapozni
  • az egész országot családbaráttá kell változtatni
  • a jog intézményével is meg kell védeni a családokat, gyermekeket.

"A magyar családpolitika fő vállalása, hogy gazdasági előnnyé tesszük a gyermekvállalást" - hangsúlyozta a kormányfő, ám azt elutasította, hogy "pénzt osztogassunk a családoknak", úgy kell támogatni a családokat, "hogy a gazdaság közben tartósan növekedjen".

Rámutatott, a GDP 5 százalékát családtámogatásra fordították, de Magyarország "még csak az út felénél jár", az irányt ismerve. Szerinte ha nincs ez a kormány, 120 ezerrel csökkent volna az elmúlt évtizedben, ehelyett 41 százalékkal csökkent az abortuszok száma, és kétszeresére nőtt a házasságkötéseké.

"Magyarország védekezik, mert a nyugati baloldal támad" - fogalmazott ezt követően Orbán Viktor. "A gender ideológia és az LMBTQ-lobbi támadja a gyermekeinket" - tette hozzá. Leszögezte, a legfontosabb védvonal az alkotmány.

Ami miatt pedig a legfontosabb támadás éri Magyarországot: "az apa férfi, az anya nő" - vélekedett a miniszterelnök, az alaptörvényből idézve.

"Gyermeket vállalni öröm, nem úgy öröm, mint elmenni a vidámparkba, vagy beülni egy moziba. Lemondásokkal jár, de ezek a lemondások segítenek minket", akár a földbe esett mag, amely ha nem hal el, önmaga marad, ha elhal, bő termést hoz. Szerinte ha életünket érdemesnek tartjuk a folytatásra, az csak a gyermekeinken keresztül lehetséges.

Felidézte, a két hete itt járt Ferenc pápa megerősítette, hogy a magyar családpolitika jó úton jár, úgyhogy a kiharcolt értékeket a kormány Brüsszelben is meg fogja védeni.

Beszédét követően a jelenlévő kormányfők egy közös demográfiai nyilatkozatot írtak alá. Az aláírók között van a konferencián jelen nem lévő lengyel kormányfő, Mateusz Morawiecki is.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×