eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az asztalon elhelyezett műanyag védőpanelekkel előzik meg a koronavírus-fertőzés terejdését a tanulók között egy iskola ebédlőjében a koronavírus-járvány miatt bevezetett távoktatást követő első tanítási napon Kansas Cityben 2021. március 31-én.
Nyitókép: MTI/AP/Charlie Riedel

Percről percre – a koronavírus-járvány keddi hírei

Kevés új fertőzöttet találtak Magyarországon, a beoltottak száma átlépte a hárommilliót. Megérkezett a Janssen-oltás, oltóbuszokkal viszik szerteszét. Folyamatosan növekszik a vírusmutánsok fertőzőképessége. Keddi járványhíradó percről percre.

2021.04.13. 22:49

Még többen igényelhetik a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt

Fontos enyhítés az eddigi egyik kizáró oknál.

2021.04.13. 22:40

Fidesz: a baloldal vonja vissza oltásellenes javaslatát

"A vírus elleni küzdelemben nincs helye az ilyen felelőtlen magatartásnak, hiszen a vírust csak a védőoltásokkal tudjuk legyőzni" - jelentette ki Zsigó Róbert.

2021.04.13. 21:44

Ismét részt lehet venni a miséken Szentkúton

Újra a hívek részvételével tarthatnak miséket szombattól a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen. A Nógrád megyei katolikus búcsújáróhely honlapján olvasható tájékoztatás szerint nyilvánosak lesznek a szabadtéri misék is. Továbbra is kötelező a maszkviselés, a kézbeáldoztatás, a kézfertőtlenítés és a távolságtartás - írták. A döntés része Marton Zsolt váci püspök rendelkezéseinek, miszerint a Váci Egyházmegye területén április 17-től újra részt vehetnek a hívek a miséken.

A püspök felhívta a figyelmet, hogy aki a koronavírus-fertőzés bármilyen tünetét észleli magán, vagy családján, az maradjon távol a liturgikus közösségtől.

2021.04.13. 21:38

Júniusban nyithat a Margitszigeti Színház

A tervek szerint az idei szezon a nemzeti összetartozás napi emlékesttel kezdődik június 3-án. A Margitszigeti Színház keddi közleménye szerint a fellépő produkciókkal, művészekkel közösen úgy döntöttek, hogy az eredeti májusi nyitás dátumát átteszik június elejére, a májusi produkcióknak pedig új időpontot biztosítanak. Részletes program a színház honlapján.

2021.04.13. 21:12

Franciaország felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával

A koronavírus fertőzőbb brazil variánsától tartva a francia kormány "újabb utasításig" felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával."Azt tapasztaljuk, hogy a helyzet egyre súlyosabb, ezért úgy döntöttünk, hogy újabb utasításig felfüggesztünk minden repülőjáratot Brazília és Franciaország között" - jelentette be kedden Jean Castex miniszterelnök a nemzetgyűlésben.

A járványügyi zárlat ellenére brazil városokból még kedden is két járat érkezett a párizsi Roissy repülőtérre. Az utasok csak negatív PCR-teszttel szállhattak fel a repülőgépre, és az érkezést követően, Párizsban is leteszteltek minden utast a repülőtéren, majd tíz napos kötelező karanténba kellett vonulniuk, vagy az otthonukban, vagy pedig az állam által biztosított hotelben.

2021.04.13. 21:05

Szlovákia enyhít a korlátozásokon, megnyithatnak az üzletek

Enyhülnek Szlovákiában hétfőtől a koronavírus terjedése kapcsán bevezetett korlátozások, bizonyos feltételek betartása mellett megnyithatnak az üzletek, és lehetővé válik a templomi istentiszteletek látogatása is - jelentette a TASR közszolgálati hírügynökség Igor Matovic miniszterelnök-helyettes közlésére hivatkozva kedden.

2021.04.13. 20:52

Egy vírusban a brit és a dél-afrikai mutáns - Ausztriában is

Felső-Ausztriában első alkalommal mutatták ki a koronavírus brit-dél-afrikai variánsát - közölte az osztrák tartomány válságstábja kedden.

2021.04.13. 20:28

Már regisztráció nélkül, bárkinek beadják az AstraZeneca oltását Romániában

Csak az számít, hogy vannak-e szabad vakcinák és helyek az adott oltóközpontban.

2021.04.13. 20:02

Még nagyobb szigorról döntött a kormány Németországban

Nagy kérdés volt, hogy marad-e tartományi szintű feladat a járványügyi szabályok meghatározása, vagy országos szintű szabályozás lép életbe. Megszületett a kormány javaslata, amit Angela Merkel ismertetett.

2021.04.13. 19:50

Zsebbe vágó járványügyi javaslatot tett a G7-es csúcsra Gordon Brown

Az egykori brit kormányfő (2007-2010 között volt munkáspárti miniszterelnök), aki korábban tíz éven át Nagy-Britannia pénzügyminisztere is volt, a júniusi londoni G7-es csúcs számára állt elő kezdeményezésével.

2021.04.13. 19:44

Fertőzőbb, de nem halálosabb a brit variáns

Két kutatás eredménye szerint sem okoz súlyosabb megbetegedést a Kentből elindult brit variáns, mint az eredetileg globálisan elterjedt változat.

2021.04.13. 19:42

Csaknem kétmillió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett eddig Magyarországra

A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. közölte: kedden megérkezett a 17. - több mint 250 ezer adag koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó - szállítmány Magyarországra. Az első szállítmány december 26-án érkezett az országba, ezt követően heti rendszerességgel szállították a vakcinákat. A két vállalat célja, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte - ismertették.

A Pfizer megbízhatóan leszállította Magyarországnak az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított adagok számát: csak áprilisban mintegy egymillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezhet Magyarországra.

2021.04.13. 19:35

Izrael május 23-tól fogadja a csoportban érkező beoltott turistákat, ha...

Az idegenforgalom újraindításáról az egészségügyi és a turisztikai minisztérium egyezsége alapján döntöttek. Az Izraelbe készülőknek friss PCR-tesztet kell bemutatniuk az utazás előtt, és megérkezésüket követően a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren is PCR- és szerológiai vizsgálatokat végeznek védettségük igazolására, amelyek bizonyítják, hogy beoltották őket a koronavírus ellen vagy felgyógyultak korábbi fertőzésükből.

"A nemzetközi turizmus számára csakis az égbolt megnyitása pezsdíti fel az idegenforgalmi ágazatot, ideértve az éttermeket, a szállodákat, a turisztikai helyeket, az idegenvezetőket, a turistabuszok működtetőit és mindazokat, akik az ágazatban munkára és családjuk eltartására vágynak" - indokolta a lépést Orit Farkas-Kohen turisztikai miniszter asszony.

A döntést bejelentő közlemény szerint Izrael folytatja a tárgyalásokat számos országgal az oltási bizonyítványok kölcsönös elismeréséről, amely lehetővé teszi majd a lemondást a szerológiai vizsgálatokról.

A múlt héten egy meg nem nevezett magas rangú egészségügyi tisztviselő azt nyilatkozta a Kan nevű közszolgálati műsorszolgáltatónak, hogy a más országokban végzett oltások elismerését bonyolítja azon országok politikai érzékenysége, amelyek olyan oltásokat alkalmaztak, amelyeket Izrael nem engedélyezett - emlékeztetett a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál.

A tisztviselő az Egyesült Arab Emírségekben felhasznált kínai oltásra hivatkozott, valamint azokra az országokra, ahol például az orosz Szputnik V vakcinát használják.

2021.04.13. 19:30

Már több mint 650 ezer maszkot gyártott az állami kutatócég

A gyártókapacitások tavalyi kiépítése óta 665 ezer darab FFP2-es maszk készült el a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nél - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) keddi közleménye szerint a tárca államtitkára. Ma már napi 10 ezres gyártókapacitással dolgoznak. A védőeszközöket az Országos Kórházi Főigazgatóság kapja meg - írták.

Schanda Tamás kiemelte: Magyarország a külső kitettség csökkentése érdekében más létfontosságú termékekből is képessé válik az önellátásra a fertőtlenítőszerektől a lélegeztető gépekig. Debrecenben az egyetem bázisán nemzeti oltóanyaggyár épül, amely akár már 2022 végétől koronavírus-vakcinát állíthat elő.

2021.04.13. 19:27

Fordulat jön a hazai munkaerőpiacon

Gyors felpattanás várható a munkaerőpiacon, a nyitott pozíciók számában hamarosan elérjük a tavalyi első negyedévben látott csúcsot. A munkaerőhiány visszatér, de a járvány jelentős változásokat hozott.

2021.04.13. 19:10

Nagyon bonyolult iskola-újranyitási utat jár Szlovákia

Fokozatosan nyitják meg kapuikat a tanintézmények, területileg más a szabály.

2021.04.13. 18:17

Hivatalos: mégis zárt kapus lesz a magyar úszó-Eb

A tavalyról idén májusra halasztott, Budapesten és a Lupa-tavon megrendezett eseményen mégsem lehetnek nézők.

2021.04.13. 18:06

Amerika egyelőre leáll a Janssen-oltással, késleltetik az európai szállításokat

Hat embernél néhány nappal az oltás után ritka, vérrögképződéses rendellenességek léptek fel.

2021.04.13. 17:05

Lehetőséget adna az oltásokról való egyéni döntésre az Európai Bizottság

Amennyiben egy uniós tagállamnak kétségei vetődnek fel egyik vagy másik oltóanyag hatékonyságával kapcsolatban, egyénileg szabályozhatná az elfogadott oltások körét.

2021.04.13. 16:30

Már startra készek a légitársaságok budapesti járatai

A Budapest Airport felkészült a repülőtéri utasforgalom fellendülésére, a légitársaságok egy része már bejelentette a 2021-ben indított járataik listáját, illetve a járataik sűrítését.

2021.04.13. 16:24

Márciusban 2,3 százalékra nőtt az éves infláció Csehországban

A februári 2,1 százalékról a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) friss jelentése szerint. A márciusi adat azt jelzi, hogy hét hónap után megállt a fogyasztói árak folyamatos mérsékelt csökkenése - jegyezte meg a statisztikai hivatal.

Az infláció márciusi gyorsulását legnagyobb mértékben az üzemanyagok árának növekedése idézte elő. A benzin és a gázolaj tavaly márciusa óta most a legdrágább - mutatott rá Pavla Sedivá, a hivatal szakigazgatója. Márciusban továbbá 1,3 százalékkal emelkedtek a lakbérek, 1,9 százalékkal a vízdíjak és 17,5 százalékkal drágultak a dohányáruk.

A másik oldalon a villanyáram 3,4 százalékkal, a földgáz 4,7 százalékkal, a zöldségfélék 6,2 százalékkal lettek olcsóbbak.

2021.04.13. 15:54

Harmadára zuhant a nyári gyerektáborok iránti érdeklődés

A bizonytalan helyzet miatt a szülők kivárnak, pedig ha engedélyezik a táborokat, nagy lesz a roham.

2021.04.13. 15:42

Kórházszövetség: az első adandó alkalommal szabadságra kell engedi az egészségügyi dolgozókat

Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint azért, hogy legyen kivel tervezni a jövőt.

2021.04.13. 14:44

Ritka részletes beszámolót adott egy magyar Covid-ellátásban dolgozó

Szendrő Gabriella gyógytornász hozza közelebb, hogy pontosan milyen feladatokkal, nehézségekkel kell napról napra szembenézniük az intenzív osztályon.

2021.04.13. 14:33

Leállhatnak a hozzánk épp most megérkező Janssen-oltással Amerikában – ismerős okból

Minden egymilliomodik oltás vérrögképződéssel járhat, de egyelőre nincs bizonyíték erre. A feltárt problémák 48 év alatti nőknél jelentkeztek.

2021.04.13. 13:58

Koronavírus: újabb csapás a Real Madrid csapatkapitányának

Rövid időn belül a csapat második játékosa kapta el a fertőzést.

2021.04.13. 13:45

Jöhetnek a "3 milliós könnyítések" – ezek várhatók

Három támpont van azzal kapcsolatban, hogy milyen lazítási bejelentéseket lehet várni az újabb oltottsági határkő elérésével.

2021.04.13. 13:36

Szinte megrohamozták az oltópontokat Olaszországban

Átütemezték az oltási programot, az első nap akadtak nehézségek.

2021.04.13. 13:23

Megvan a hárommilliomodik egyszer beoltott magyar

Orbán Viktor Facebook-oldalán tették közé az ezt nyugtázó miniinfóklipet.

2021.04.13. 13:10

Nagy külföldi tömeget szívhat a Balatonhoz a nyitás

Ennek azonban feltételei vannak. A tavasz legvége után jöhet a robbanás.

2021.04.13. 12:46

Új fajta vakcina érkezett Magyarországra

Az egydózisos Janssen-oltóanyagot a kistelepüléseken élők kaphatják meg.

2021.04.13. 11:56

MNB: az adósságráta újra csökkenő pályára állhat

A járvány negatív hatásai ellenére javultak a magyar gazdaság külső egyensúlyi mutatói tavaly - mondta Koroknai Péter, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője a jegybank legfrissebb Fizetési mérleg jelentését ismertetve.

2021.04.13. 11:46

Müller Cecília: folyamatosan növekszik a vírusmutánsok fertőzőképessége

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján azt mondta, nem a napi járványadatokat kell figyelni, hanem a 7 napos csúszó átlagot.

2021.04.13. 11:29

Takács Péter: aki lélegeztetőgépre kerül, nagyon kevés esélye marad

Az Országos Kórház Főigazgatósáság főigazgató-helyettese számszerűsítette is azt a nagyon keveset.

2021.04.13. 11:05

Csaknem 200 ezer pedagógust oltottak be

Kásler Miklós szerint nagy lépést tettek az iskolák jövő heti biztonságos újranyitása felé.

2021.04.13. 10:52

Ferenci Tamás biostatisztikus: 3-3,5 millió magyar lehetett eddig fertőzött

A Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai Munkacsoport tagja úgy látja, az április 5. előtt beoltott tanároknak érdemi védettségük lesz 19-re.

2021.04.13. 10:40

Maszk nélkül akart vásárolni, kiabált, majd karmolt is

Vádemelés a 48 éves nő ellen, aki a boltban nem akart szájmaszkot viselni, és amikor rászóltak, összeveszett az eladókkal.

2021.04.13. 10:28

Szlávik János keményen üzen mindenkinek, aki nemet mond az oltásra

El fogja kapni a vírust mindenki - mondta nekik. A maszktól szerinte ősszel szabadulhatunk meg.

2021.04.13. 10:17

Koronavírus - megint a szegényebb országok helyzete vált nehezebbé

A remdesivir gyógyszer kivitelének indiai korlátozása számos alacsonyabb bevételű országot érint. Közben Indiában akár teljes kijárási tilalom is jöhet egyes helyeken - Delhiben viszont ódzkodnak a drasztikus lépésektől.

2021.04.13. 09:56

Eb-jegyek: fontos határidőket közölt az MLSZ

Még vissza lehet váltani a jegyeket, valamint újabbakat is lehet vásárolni.

2021.04.13. 08:48

Friss adat: 272 újabb áldozata van a járványnak

Már kedden meglehet a hárommillió beoltott Magyarországon.

2021.04.13. 07:49

Végeznek az 50 év felettiek oltásával a britek

Az 50 évesnél idősebb korosztályok és a legveszélyeztetettebb lakossági csoportok mindegyik tagja már vagy megkapta a koronavírus elleni oltást, vagy van időpontja az oltás beadására - közölte a brit kormány.

2021.04.13. 07:07

AstraZeneca-oltás: új adatok érkeztek a vérrögképződésről

Ezúttal Ausztrália adott összegzést az esetekről.

2021.04.13. 06:53

Újabb ország bólintott rá a Szputnyik V-re

Ez lehet a harmadik oltás, amelyet Indiában alkalmaznak.

2021.04.13. 06:41

Érvénytelen tajszámmal is odaadják a favipiravirt

Április 7-ig már mintegy ötezren rendezték a hathavi tartozást, de 66 ezren még nem.

2021.04.13. 06:28

Már ősszel oltanák a középiskolás gyerekeket

Az oltást vélhetően a gyermekorvosok adják be az Egyesült Államokban.

2021.04.13. 06:15

Sima japán kétharmad olimpiaügyben

A sportkedvelők számára talán riasztó is lehet a játékok elutasítottságának mértéke a rendező országban: 72 százalék.

2021.04.13. 06:00

Fertőzés oltás mellett: nagyon ritkán következhet be

Óriási létszámú, oltottakon végzett kutatások bizonyítják, hogy csak nagyon ritkán fordul elő köztük újrafertőződés, és annak lefolyása is rendkívül enyhe. Súlyosabb állapot csak extrém esetben fordult elő.

2021.04.13. 05:40

Négyből három magyar utazna, ahogy lehet, leginkább a Balatonra

Kétharmaduk azért óvatos: inkább itthon, mint külföldön lazítana. A Balatonra mennének a legtöbben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×