eur:
395.66
usd:
371.89
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatót tart a Szent László kórházban kivizsgált, a kínai Vuhanból hazatért magyarok és az előző napon este beszállított kínai állampolgár állapotáról a Szent László Kórházban 2020. február 4-én. Szlávik János közölte: mindenki egészséges, akit az új koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Szlávik János keményen üzen mindenkinek, aki nemet mond az oltásra

El fogja kapni a vírust mindenki - mondta nekik. A maszktól szerinte ősszel szabadulhatunk meg.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Kossuth rádiónak adott interjút kedd reggel, ebben elmondta, hogy már hat vakcina áll rendelkezésre, az orvosok pedig el tudják dönteni, kinek melyik fajta ajánlható.

A többféle vakcina egyetlen hátrányaként említette, hogy így az információáradat is több helyről jön, de azt ajánlotta, a tudományos információknak higgyen mindenki, ne az érzelmeire hagyatkozzon. Ennek mentén is világossá tette, az AstraZeneca oltásnak Magyarországon még nem volt mellékhatása, a kínai oltásnak köszönhetően pedig el lehet kerülni a kórházba kerülést.

Szlávik János úgy látja,

jó úton vagyunk a régi életfelé, a maszktól viszont csak ősszel szabadulhatunk meg,

ám aggódik amiatt, hogy bizonyos oltási szintnél meg fog akadni az oltások eddig tapasztalható, folyamatos növekedése, ezért a felvilágosító kampányok pártján áll; a 16 éven felüli fiatalokat is meg kell győzni.

Tisztázta, oltás nélkül nem úszható meg a koronavírus, ami egyébként is velünk marad, kisebb gócokban - olvasható az Index összefoglalójában.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×