eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A BM Heros Zrt. technikusai lélegeztetőgépet tesztel a cég kőbányai üzemcsarnokában felállított a higiéniai és biztonsági követelményeknek maximálisan megfelelő, szűrt levegőjű hatalmas sátorban 2020. május 28-án. A 450 négyzetméteres üzemcsarnokban és a benne lévő sátorban 17 szakember dolgozik az állami tulajdonú zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által fejlesztett lélegeztetőgépének sorozatgyártásán.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Takács Péter: aki lélegeztetőgépre kerül, nagyon kevés esélye marad

Az Országos Kórház Főigazgatósáság főigazgató-helyettese számszerűsítette is azt a nagyon keveset.

Takács Péter, az Országos Kórház Főigazgatósáság főigazgató-helyettese a Hír TV-nek adott interjút hétfő este, amelyben elhangzott, az intenzív osztályokon csökkent a terhelés az utóbbi napokban: a legnehezebb időszakokban 1500 körül volt a lélegeztetőgépen ápoltak száma, és háromezer az az ágyszám, amit biztonsággal tudtak üzemeltetni és szakembergárdával ellátni.

Azt is elmondta viszont, hogy a Covid-osztályokon gép segítségével lélegző betegek 80 százalékának nem tudják megmenteni az életét az orvosok, a halálozási arány négyszer több, mint egy normál intenzív osztály esetében.

Úgy látja, 3 millió beoltott után még nem lehet fellélegezni, hiszen az oltást felvettek körében sokaknál még csak részleges a védettség, ezért kell továbbra is mindenkinek minden szabályt betartania, óvva a még be nem oltott 7 millió embert.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×