INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

schmuck andor

előválasztás

ellenzék

Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke leadja szavazatát a Pest megyei Gödön, a Németh László Általános Iskolában kialakított 5. számú szavazókörben az önkormányzati választáson 2014. október 12-én.

Tarlós-kihívók: újabb ellenzéki jelölt, de nem biztos

Hatra emelkedett Tarlós István kihívóinak száma a főpolgármesteri tisztségért. Közülük azonban csak négy jelölt méreti meg magát a jelenleg is zajló ellenzéki előválasztáson. Vagy mégis csak három.

Kedden a korábbi jelöltek után Schmuck Andor is bejelentette, indul a főpolgármester-választáson - vagyis csak "elvileg". A Tisztelet Társaságának elnöke, aki legutóbb sikertelenül szerepelt a belvárosi képviselő-jelölti választáson, most azt mondta,

amennyiben az előválasztásra eddig bejelentkezett három jelölt kijelenti, hogy nem kezdeményezik a fővárosi szép korúakat érintő utazási és egyéb kedvezmények megváltoztatását, továbbá kijelentik, hogy ezen juttatások forrását, ha kell, a főváros költségvetéséből biztosítják, a jelöltségtől visszalép.

A múlt héten Kálmán Olga televíziós újságíró indulását jelentette be a Demokratikus Koalíció. "Hogy kinek a jelöltje leszek? A budapestieké. Ez nem egy üres szólam, én nagyon komolyan úgy gondolom, hogy minden budapesti jelöltje szeretnék lenni" - fogalmazott akkor Kálmán Olga.

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd jelöltje nagyon meglepődött ezen. "Eddig is tudtam, hogy lesz a DK-nak jelöltje az előválasztáson, csak eddig azt hittem, hogy az én leszek. De c'est la vie, ilyen a politika állítólag."

Az EP-választások után jelentette be, hogy beszáll az előválasztásba Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelöltje is. "Egy olyan Budapestet szeretnék, amelynek lakói nem kényszerülnek arra, hogy a jövedelmük 30 százalékánál többet kelljen fordítani lakhatásra."

Bár Szabadai Viktor a Liberálisok budapesti elnöke április elején még az előválasztáshoz kötötte jelöltjük, Sermer Ádám indulását, de aztán kiderült, ő mégsem vesz részt a folyamatban.

"Az előválasztás keretében mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy bemutassa a programját, a választókkal megismertesse, és az előválasztás után lehet arról beszélni, hogy ki lesz az egyetlen ellenzéki jelölt, szemben Tarlós Istvánnal. Sermer Ádám programját a választókkal megismertettük, azt szeretnénk, ha a liberális választók minél inkább vonzó alternatívát látnának Sermer Ádámban és programjában" - fogalmazott Szabadai Viktor.

Puzsér Róbert (független) viszont azt állítja, nem akar részt venni az előválasztásban, és szakított az őt korábban támogató Jobbikkal és LMP-vel is.

"A programomban hiszek, meggyőződésem szerint ez a program képezi Budapest XXI. századi jövőjét, nem gondolom, hogy a pártok támogatása, vagy akár az aktuális politikai helyzet alakulása, Gyurcsány Ferenc előretörése, a Momentum áttörése, az LMP, a Jobbik hanyatlása változtatna azon, hogy Budapestnek belélegezhető levegőre, emberléptékű környezetre, új városközpontokra, a túlzott centralizáltság megszüntetésére, egyszóvel a Sétáló Budapest programjára volna szüksége."

Aki indul, annak június 17-ig kell megszereznie az induláshoz szükséges 2 ezer aláírást.

Az előválasztáson szavazni június 20. és 26. között lehet.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Kapcsolódó hang

Újabb főpolgármester-jelölt - Schmuck Andor
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018