eur:
393.82
usd:
368.26
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A Momentum, az LMP és a Jobbik választási plakátja Budapesten a Radnóti Miklós utca és a Visegrádi utca kereszteződésében 2019. május 21-én. Az Európai Unió tagországaiban május 23. és 26. között választják meg az Európai Parlament (EP) képviselőit, Magyarországon 26-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem biztos, hogy az LMP beáll az előválasztás győztese mögé

Jövő héten dönt az LMP a főpolgármester-választással összefüggő további lépésekről - közölte az InfoRádióval a párt ügyvezetője, Kanász-Nagy Máté. A párt támogatja az előválasztást.

A Lehet Más a Politika, amelynek eddig volt támogatottja a főpolgármesteri előválasztási folyamatban Puzsér Róbert személyében - az egyezség néhány nappal ezelőtt felbomlott -, most új helyzetbe került Budapesten.

"Volt egy szerződésünk Puzsér Róberttel, ez arról szólt, hogy a Jobbikkal közösen fogunk dolgozni, hogy Puzsér Róbert főpolgármester legyen, de úgy, hogy részt vesz az előválasztáson.

A jelölt hétfőn nyilvánvalóvá tette, hogy nem indul az előválasztáson, éppen ezért a három oldal szerződésének egy sarkalatos pontja nem teljesült" - mondta az InfoRádióban Kanász-Nagy Máté, a párt ügyvezetője.

Ebben a helyzetben az LMP a jövő hétre összehívott egy budapesti kongresszust, ahol meghozzák a döntést, ugyanakkor álláspontjuk szerint az előválasztás jó eszköz arra, hogy eldöntsék, ki legyen Tarlós István egyetlen ellenzéki támogatottságú kihívója.

"Erre törekszünk Budapesten és kerületi, valamint egyéni képviselői szinten, hogy egyetlen ellenzéki jelölt legyen, így van csak esély legyőzni a Fideszt"

- tette hozzá a LMP ügyvezetője.

Arról nem beszélt, hogy párton kívüli személynek kell-e lennie annak, aki majd rajthoz áll Tarlós Istvánnal szemben, és azt sem tudta kijelenteni, hogy aki az előválasztást nyeri, a mögé beáll az LMP.

A tárgyalásokban való részvételről viszont elmondta, hogy

mivel az EP-választási eredménye a pártnak igen gyenge volt, szerényebben kell most fellépni,

de erről is dönt majd a budapesti kongresszus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×