eur:
393.35
usd:
367.52
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Karácsony Gergely zuglói polgármester, három ellenzéki párt (MSZP-Párbeszéd-DK) főpolgármester-jelöltje beszél a Barabás Richárddal, a Párbeszéd szóvivőjével közösen tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Nyugati téri aluljáróban 2019. június 5-én. Elindult az ajánlásgyűjtés a fővárosban az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójára, amely június 20-án indul és június 26-ig tart majd.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely vitába száll

Lesz feladat a pártok közötti megromlott viszony helyreállításával - reagált Kálmán Olga indulására az ellenzéki előválasztáson. Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje négy témában szeretne vitázni két ellenfelével.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatót tartott egy nappal az után, hogy kiderült, Kálmán Olga is elindul a főpolgármester-jelölti előválasztáson a DK támogatásával. Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje azt mondta, örül annak, hogy a riporter is elindul az előválasztáson, de szerinte ezek után "lesz még feladat a pártok közti bizalmi viszony helyreállításával", amely az elmúlt napokban meggyengült.

Karácsony úgy fogalmazott, egészen csütörtökig úgy tudta, a DK őt támogatja, és hogy az előválasztás első fordulóját az MSZP-Párbeszéd-DK-Szolidaritás azért szervezte, hogy megtalálja az általuk támogatott jelöltet. "A politikai megállapodást nagyon különböző módon értelmezzük a DK-val" - mondta Zugló polgármestere.

Kálmán Olgáról azt mondta, kiváló riporter, aki kiváló kérdéseket tesz fel, de az majd kiderül, hogy városvezetőként vannak-e jó válaszai. A saját esélyeit azonban nem akarta latolgatni, és arról sem nyilatkozott, hogy mi lesz a pártszövetségével, ha alulmarad az ellenzéki megméretésen.

Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón bejelentette azt is, hogy nemcsak egy, hanem négy vitán venne részt a többi jelölttel, és témának a környezetvédelmet, a lakhatást, az egészségügyet és a közlekedést jelölte meg. Jelen állás szerint előválasztási procedúra első vitája június 14-én lesz, amelyen Karácsony Gergely mellett Kálmán Olga és a Momentum nemrégiben megnevezett jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor vehet részt. Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik korábbi jelöltje bejelentette, nem vesz részt az előválasztásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×