eur:
393.82
usd:
368.53
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: ismeretlen

Soha nem heveri ki teljesen megerőszakolását a 4 éves kislány

A ceglédi szörnyűség után a pszichológus szakértő úgy véli, a szexuális erőszakkal a gyermek egész életére kiható tragédia történt, az elkövető pedig gyógyszeresen nem gyógyítható pedofil, és a börtönhierarchia aljára kerül.

Egy négyéves román kislányt erőszakoltak meg egy ceglédi munkásszállón. A gyereket a szülei vitték be a kórházba, azt állítva, hogy elesett és fáj a lába. Az orvosok megállapították, hogy eltört a combcsontja, erősen vérzik, sokkos állapotban van és szexuálisan bántalmazták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a nyomozást szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indították el, ismeretlen tettes ellen.

Az InfoRádiónak nyilatkozó igazságügyi pszichológus szakértő szerint a kislánynak valószínűleg egész életében terápiára lesz szüksége, de ha minden segítséget megkap, talán a legtragikusabb dolgokat ki lehet védeni a pszichoszexuális és a személyiségfejlődésben. Magyarné Zsombor Julianna az InfoRádiónak elmondta,

négy éves gyermeket általában súlyos szexuális zavarban vagy elmebetegségben erőszakolnak meg emberek.

Hogy lehetett-e a tettesen előjele a cselekménynek, arról a szakértő úgy véli, "a pedofilok mindig kettős arcú emberek", a környezetük talán nem is tud az irányultságukról. "Teljesen hétköznapi embereknek tűnnek, miközben szexuális ragadozók. Ez a második életük" - mondta. Lehet, hogy nem megnyerő emberek, de többnyire nincs feltűnő, gyanút keltő viselkedésük.

A pedofília nem betegség, hanem szexuális zavar

Magyarné Zsombor Julianna elmondta, nagyon sok ilyen eset lehet még, amelyre fény sem derül. A bántalmazás bárhol előfordulhat, nem szociológiai helyzet függvénye. Rengeteg gyerek ellen követnek el nagyon súlyos bántalmazást, akár testi, akár lelki bántalmazást, vagy a kettő kombinációját, és ezekről gyakran nem tud a környezet. A szakértő állítása szerint

az ilyen bántalmazási helyzetek több mint 75 százaléka nem kerül felszínre.

Figyelmeztetett, az elkövetőt a büntetésen kívül kényszer-gyógykezelésben is részesíteni fogják, de tudni kell, hogy "a pedofília nem betegség, hanem szexuális zavar, gyógyszeresen megközelíteni rettenetesen nehéz". Az illető veszélyes marad, el kell zárni, "a börtönhierarchia legaljára kerül".

Csak sok segítség esetén, jó esetben segíthet a gyermekkori amnézia

A kislányra visszatérve a szakértő elmondta, valamilyen módon mindig emlékezni fog rá, hogy 4 éves korában valamilyen trauma érte. A történésnek mindenképpen marad nyoma, adott esetben a leendő párkapcsolataiban, az emberekhez való viszonyulásában.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben. A TV2 úgy tudja, hogy a gyermek körül a ceglédi munkásszállón több férfi is megfordult az elmúlt időben. A rendőrök kihallgatnak mindenkit, aki a kislány környezetében élt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×