eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Túlzsúfolt börtönökbe kerülhetnek a hajléktalanok - lapszemle

Népszerűek a magyar nők az emberkereskedelemben. Egyre igényesebb a magyar sörfogyasztó. Országos közlekedési tarifaközösség létrehozásán dolgozik a kormány.

Túlzsúfolt börtönökbe kerülnek a hajléktalanok – közli a Népszava. Október közepétől ugyanis hatvan napig tartó elzárással vagy hatszáznyolcvan órás közérdekű munkával büntethető az a fedél nélkül élő, aki huzamosabb idő után sem hajlandó rendőri felszólításra távozni a közterületről. A lap szerint sokat elárul a Belügyminisztérium felkészültségéről, hogy azt ígéri: „lakóhelyükhöz közeli büntetésvégrehajtási intézetekbe” küldik az otthontalanokat.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy népszerűek a magyar nők az európai emberkereskedelemben. A 18 és 25 év közötti nőket főképp Hollandiába, Svájcba, Németországba vagy az Egyesült Királyságba viszik. Az áldozatok legtöbbször a könnyű pénzszerzés miatt vagy a párjuk – valójában futtatójuk – kérésére indulnak útnak – nyilatkozta a lapnak Szabó Szonja, a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója.

A Világgazdaság szerint egyre igényesebb a magyar sörfogyasztó. Az első fél évben 3,6 százalékkal nőtt a magyar sörpiac, a bővülés mértékénél szembetűnőbb azonban a belső átrendeződés: január és június között a prémiumsörök forgalma 30 százalékkal ugrott meg, a szuperprémium termékek iránti kereslet pedig 50 százalékkal.

Országos közlekedési tarifaközösség létrehozásán dolgozik a kormány, hogy a távolsági autóbuszokon, a vonatokon és a városi járműveken egyetlen jeggyel lehessen utazni – mondta a Magyar Időknek Mosóczi László. Az innovációs tárca államtitkára úgy vélte, hogy első körben nem szükséges egyetlen cégcsoportba összevonni az állami közlekedési vállalatokat.

A Népszava arra hívja fel olvasói figyelmét, hogy több mint félmillió lakás vagy ház áll üresen az országban, jellemzően a kistelepüléseken egyre több az elhagyott ingatlan, a szakemberek szerint hasznosításukra átfogó állami programra lenne szükség, így megoldhatóak lennének a szociális lakásproblémák. A különféle felmérések alapján nagyjából az üres lakások háromnegyede hasznosítatlan – teszi hozzá a lap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×