eur:
393.99
usd:
369.72
bux:
65725.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pexels

Jobb lehet a vonatközlekedés idén a Balatonnál

Óránként közlekednek majd a Balaton déli partján az expresszvonatok a nyári menetrendben – szúrta ki egy balatoni hírportálra értesülését a Magyar Idők. Úgy tudni, az északi parton is lesz előrelépés.

A balatontipp.hu vasúthoz közeli forrás alapjn azt írta, hogy a még nem publikus nyári menetrend jelenlegi állapota szerint a déli parton a korábbi 2 órás követésű Balaton expresszek idén nyáron óránként fognak közlekedni, így jóval kényelmesebb lehet a tó megközelítése. A változás a Balaton partján belül utazók számara is pozitív lesz, mert az expresszek kijelölt kocsijában helyjegy nélkül lehet utazni a parti települések között.

Továbbra is közlekednek majd a népszerű hétvégi éjszakai Bagolyvonatok, amelyekből az idén egyel többet lehet majd igénybe venni a korábbiakhoz képest.

Az északi oldalon is lesz előrelépés: a járműhiány megoldódásával az összes Katica sebesvonat naponta közlekedik majd, átszállás nélkül a Déli pályaudvar és Balatonfüred között. Hétvégenként további mentesítő gyorsvonatok lesznek a menetrendben, amelyeken mindig lesz kerékpárszállító kocsi is.

A leggyorsabb eljutást biztosító Kékhullám sebesek is járni fognak, amik Budapest és Balatonfüred között csak Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg, és InterCity kocsikat is továbbítanak.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×