INFORÁDIÓ
2021. április 16. péntek
Csongor

parlament

alakuló ülés

gulyás gergely

fidesz

ellenzék

Gulyás Gergely, Kocsis Máté és Balla György, a Fidesz-KDNP megválasztott képviselői (b-j)érkeznek az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalás délutáni ülésére az Országház Apponyi Albert-termébe 2018. április 24-én.

Szerdán folytatódnak a parlamenti tárgyalások

Infostart / MTI

Ellenzéki kérésre szerdán folytatódnak az alakuló ülést előkészítő tárgyalások - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és delegációjának vezetője.

A politikus kifejtette: a kormánypártok az ellenzék számarányához képest méltányos javaslatot tettek a struktúrára és a tisztségek elosztására, jó esély van arra, hogy szerdán megállapodás jöjjön létre.

Közel a megegyezés, de az ellenzék még nem bólintott rá, vélhetően azért, mert egymás között nem jutottak egyezségre

- mondta, utalva arra, hogy az ellenzéki delegáltak többször szünetet kértek és külön egyeztetést folytattak. "Mi jobban kijöttünk velük, mint ők egymással" - fogalmazott Gulyás Gergely.

Az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalások kedd reggel kezdődtek meg a parlamentbe jutott pártok között az Országházban.

A megvitatandó témák között szerepel a mandátumigazolás előkészítése, az esküokmányok aláírásának menete, az alakuló ülés előkészítése, az ülésrend meghatározása, a tisztségviselők megválasztásának előkészítése, az Országgyűlés bizottsági rendszerének kialakítása, valamint a külügyi és diplomáciai testületeket érintő kérdések.

A köztársasági elnök május 8-ára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését.

Nyitókép: Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018