eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Erről beszélt Márki-Zay Péter a kormányellenes tüntetésen

Hódmezővásárhely polgármestere is felszólalt a szombat esti "2.0 Mi vagyunk a többség – Újabb tüntetés a demokráciáért" címmel meghirdetett kormányellenes tüntetésen. több felszólaló is beszélt róla, de ő egyértelművé tette: indul a harc az egységes ellenzékért.

A tüntetésről percről percre tudósítottunk, a főbb eseményeket itt találja.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert Lázár János legyőzőjeként konferálta fel Gulyás Balázs. "Ti adtok erőt nekem és a családomnak, mert naponta meg kell vívni a gonosszal, a hazugsággal és a kishitűséggel". Kijelentette: "tudom, hogy nehéz elfogadni a választás eredményét, de ezen nem fogunk tudni változtatni".

"A magyar nép április 8-án leváltotta az ellenzéket. A magyar nép megérdemel egy olyan ellenzéket, amely nemcsak szavakban utasítja el a korrupciót, amely nem ázsiai diktátorok oldalán képzeli el a jövőnket. Nem alkalmas az ország vezetésére az az ellenzék, amely nemhogy a nemzet érdekében, de saját érdekében se képes összefogni. Megérdemlünk egy olyan ellenzéket, amelyben nincsenek benne a korrupt hatalom ügynöke" - mondta.

A Fidesz azt állítja, nekik Magyarország az első - mondta Márki-Zay, majd úgy folytatta: "Senkinek le legyen kétséges, hogy nekünk is Magyarország az első. Ha nem így lenne, akkor itt most buszok és autók közlekednének, és nem tízezrek követelnének szabad Magyarországot".

Churchillt idézve azt mondta: "We shall fight!" vagyis "Harcolni fogunk!" Azt is elmondta, miért:

  • "Nekünk is elszántsággal kell harcolnunk a demokráciáért, a piacgazdaságért és az európai integrációért".
  • Legyen mind a 106 körzetben egy ellenzéki jelölt a Fidesz ellen és legyen minden szavazókörben ellenzéki biztos.
  • Harcolni fognak az ellenzékbe beépített fideszes emberek ellen, akik megosztják az ellenzéket.
  • Harcolni kell a médiatúlsúly és a gyűlöletkampány ellen. Támogatni kell a vidéki hírportálokat és nyomtatott sajtót.
  • Harcolnak azokért, akik kiállnak az igazságért.
  • El fogják érni, hogy "csatlakozzon az ország az Európai Ügyészséghez, hogy legyen egy ügyészség, ami nem a bűnösöket védi. Igenis lesz elszámoltatás!"
  • A bíróságok függetlenségéért is küzdeni kell.
  • Az önkormányzatokért is küzdeni kell, hogy a helyi emberek dönthessenek a helyi ügyekben.

"Ti vagytok az új ellenzék" - jelentette ki, hozzátéve, hogy egyetlen magyarországi pártnak sincs százezer tagja.

"Ne kívülről várjuk a segítséget, a szabadságot midnen nép csak saját bátorságával vívhatja ki" - mondta.

Reméli, hogy továbbra sem lesz erőszak: "meg kell mutatnunk, hogy békés Magyarországot építünk", szerinte az erőszakot meg kell hagyni a Fidesznek.

Arról is beszélt, hogy Horváth András, aki feltárta a NAV-os korrupciós ügyet, most neki segít Hódmezővásárhelyen.

Felszólította a résztvevőket, hogy fogják meg egymás kezét, legyen köztük békesség, mindenki álljon ki a másikért, soha többé ne forduljanak el egymástól. "Aki mostantól kezdve a legkisebbet is bántja közülünk, annak mindannyiunkkal kell szembenéznie" - mondta, majd úgy búcsúzott: "Fogjátok meg egymás kezét és lélekben soha többé ne engedjétek el. Köszönöm, Magyarország".

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×