eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Módosult a felsőoktatási törvény

Módosította a felsőoktatási törvényt az Országgyűlés. A változtatás alapján egyebek mellett lehetővé válik az eddig költségvetési szervezetként működő, közintézeti státusban lévő felsőoktatási intézmények vállalkozói közintézeti státusba sorolása.

A rendelkezés rögzíti, hogy az egészségügyi felsőoktatási intézmények bizonyos feltételekkel jogosultak egészségügyi szolgáltató működtetésére.

Új egyetemi címként jelenik meg a jogszabályban a kutatóegyetem, amely jelentős hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet végez. Kis mértékben változnak a doktorjelöltség kritériumai is, a felsőoktatási intézmények tevékenységét értékelő Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság pedig 19 tagúvá válik.

A felsőoktatási tanulmányokat továbbra is 12 féléven keresztül lehet államilag támogatott képzésben folytatni, de a fogyatékossággal élő hallgatók támogatási ideje négy félévvel növelhető.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×