eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Magyarország nem hívja le az IMF-hitel esedékes részletét - a nap legfontosabb hírei

Magyarország nem hívja le az IMF-hitel esedékes részletét - jelentette be a pénzügyminiszter. Oszkó Péter hozzátette: a kormány az uniós hitel felhasználásának elhalasztásáról is megállapodásra készül a közösséggel.

A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy a kormány az idén 6,7, jövőre 0,6 százalékos GDP-csökkenéssel számol. Azt mondta: a várakozások szerint az infláció az idén 4,2, 2010-ben 3,9 százalék lesz. Közben James Morsink, az IMF Budapesten tárgyaló delegációjának vezetője azt mondta: a jövő évre elfogadott költségvetési szerkezetben reális a GDP arányosan 3,8 százalékos államháztartási hiánycél, az Európai Bizottságot képviselő Barbara Kauffmann pedig hozzátette: az unió elégedett a magyarországi államháztartási konszolidációval.

Orbán: Meg kell teremteni az ország energiafüggetlenségét


A Fidesz elnöke szerint az új kormány célja nem lehet kevesebb, mint, hogy 20 év alatt megteremtse Magyarország energiafüggetlenségét, mivel ez szuverenitásának egyik legfontosabb eleme. Orbán Viktor, Budapesten, a IV. Energia Fórumon azt mondta: kormányzásra készülő erőként a Fidesz olyan programot dolgoz ki, amely garantálja az energiafüggetlenséget.

A baloldalt szólítaná meg Szili Katalin


A társadalmi baloldal megszólítása a célja a Szili Katalin vezette Szövetség a Jövőért mozgalomnak, amely a napokban indul útjára. Ezt az Országgyűlés szeptemberben leköszönt elnöke mondta az InfoRádióban. A szocialista politikus hangsúlyozta: az MSZP-n belül kíván politizálni, nem kíván a baloldal riválisa lenni, a mozgalom pedig nem fog párttá alakulni, hogy indulhasson az országgyűlési választásokon.

Nyilvános a kormány és az Omninvest szerződése

Nyilvánosságra hozta a vakcinagyártó Omninvesttel kötött szerződés egy részét honlapján az Egészségügyi Minisztérium. A tárca tájékoztatása szerint a teljes szerződést az interneten nem teszik közzé, de a dokumentumokat személyesen bárki megnézheti a minisztériumban, vagy azokat fénymásolat formájában elviheti. Közben újabb két székesfehérvári intézményben rendeltek el rendkívüli szünetet a H1N1-es vírus okozta megbetegedések miatt. Csapó Csilla, a város oktatásért is felelős alpolgármestere elmondta: a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolába járó diákoktól vett mintákban a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták a vírus jelenlétét, és az új típusú influenzától betegedtek meg a püspökkertvárosi óvodába járó gyerekek is. Országszerte eddig 9 oktatási intézményt zártak be az új influenza miatt.

Sajóbábony: összehívták a nemzetbiztonsági kabinetet

Összehívta a nemzetbiztonsági kabinet soron kívüli ülését a Sajóbábonyban történtek miatt a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter - közölte a kormányszóvivő. Szollár Domokos tájékoztatása szerint a találkozón tájékozódnak a részletekről, és döntenek az esetleges kormányzati intézkedésekről. Sajóbábonyban a Jobbik által szombat este rendezett lakossági fórum után, vasárnap alakult ki összetűzés a korábban feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselők és a roma lakosság között. A tömegverekedésben 1 nő megsérült, egy autót pedig megrongáltak.

FHB: 5,5 milliárdos adózott nyereség


Csaknem 5,5 milliárd forint adózott nyereséget ért el az FHB Jelzálogbank az első háromnegyedévben. A társaság gyorsjelentése szerint ez 8,6 százalékkal több, mint 2008 hasonló időszakában. A harmadik negyedévi adózott profit 1,4 milliárd forint, ami a második negyedévi nyereségtől 44,6 százalékkal, a tavalyi harmadik negyedévitől 9,9 százalékkal marad el.

Csökken az üzemanyagok ára

Szerdán bruttó három forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol. A társaság döntését az elemzők piaci folyamatokkal magyarázzák.

Újabb öt ember lett rosszul a bevásárlóközpontban


Budapesten újabb öt ember lett rosszul délelőtt az Allee bevásárlóközpont egyik üzletében, hármukat megfigyelésre kórházba vitték - mondta az InfoRádióban a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. Molnár Péter közölte: a parkolóval egy szinten lévő élelmiszerbolt dolgozói lettek rosszul. A bevásárlóközpontból vasárnap összesen 17 embert, köztük egy gyereket vittek kórházba enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteivel, azóta már mindannyian hazamehettek.

Kolompár Orbán: adminisztratív tévedések miatt emeltek ellenem vádat

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke szerint adminisztratív tévedések miatt emeltek vádat ellene egy állami támogatás felhasználásával kapcsolatban. Kolompár Orbánt és társait jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, jelentős értékre elkövetett sikkasztással, számviteli fegyelem megsértésével és magánokirat-hamisítással vádolja a Kecskeméti Városi Ügyészség. Kolompár Orbán a bíróság előtt azt mondta: egyetlen forint sem tűnt el, szándékos kárt sem ő, sem munkatársai nem okoztak, mindössze adminisztratív tévedések történhettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×