INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

nagy-britannia

meghan hercegnő

harry herceg

WINDSOR, ENGLAND - SEPTEMBER 10: Prince Harry, Duke of Sussex, and Meghan, Duchess of Sussex arrive on the long Walk at Windsor Castle arrive to view flowers and tributes to HM Queen Elizabeth on September 10, 2022 in Windsor, England. Crowds have gathered and tributes left at the gates of Windsor Castle to Queen Elizabeth II, who died at Balmoral Castle on 8 September, 2022. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)

Harry és Meghan leleplező filmre készül, a sorozat megrengetheti a királyi családot

A Buckingham-palotabeli források szerint Harry herceg bátyja, Vilmos ezúttal nem fogja vissza magát, és cáfolni fogja az őt ért vádakat.

Normál munkahétre készül az angol királyi család – legalábbis ezt mondják a Buckingham-palotában. Nem biztos, hogy teljesül a vágyuk az uralkodó családtól függetlenedett Sussex hercege és hercegnője – ismertebb nevükön Harry és Meghan – újabb, leleplezőnek beharangozott médiaszereplése miatt. Ezúttal egy Netflix dokumentumsorozatról van szó, amire Liz Garbus Oscar-díjas filmrendezőt kérte fel a médiaszolgáltató.

A brit mainstream média szerint a királyi család nem készül arra, hogy különösebben foglalkozzon a dokumentumfilm-sorozattal. A bulvársajtó szerint viszont a kulisszák mögött nagy az aggodalom. A Daily Mirror például azt írta, hogy Vilmos herceg "válságtanácskozást" tartott apjával, Károly királlyal.

Egy Netflix-bennfentes azt mondta a lapnak, hogy a sorozat sokkal rosszabb lesz, mint amit el tudnak képzelni, és a családra nézve káros lesz, ami ott elhangzik.

Harry és Meghan akkor izzasztotta meg a dokumnetumsorozat hírével Vilmos herceget és Katalin hercegnét, amikor a globális felmelegedés elleni fellépés mellett kampányoltak a tengerentúlon. A YouTube-ra felkerült előzetest egyes királyi kommentátorok úgy értékelték, hogy "Sussex-ék kihívást intéztek a rokonokhoz".

Harry és Meghan először azzal dobott kesztyűt a királyi rokonságnak, hogy egy amerikai tévéinterjúban rasszizmussal vádolták meg őket. A viszony egyre inkább elmérgesedett, Harry már nem is állt szóba a bátyjával, Vilmos herceggel, és apjával, az akkor még Károly herceggel. A néhai királynő számára hatalmas fájdalom volt Harry és Meghan kritikája – különösen abban az időszakban, amikor férje, Fülöp herceg a halálán volt.

A Sussex-párt ezek után Erzsébet jóváhagyásával megfosztották királyi címüktől és királyi családbeli feladatkörüktől. Azóta a különböző amerikai médiaszereplésekkel próbálják megkeresni a mindennapi betevőt. Harry herceg például A Tartalék címmel januárban memoárt jelentet meg arra utalva, hogy neki bátyja után nem sok lehetősége maradt hasznos szerepet betölteni a monarchiában.

A most adásba kerülő Netflix-sorozat már csak hab a tornán.

A promóciós anyagok szerint Harry és Meghan barátai és családtagjai tűnnek majd fel a sorozatban – de nem a királyi rokonok.

A sorozat híre árnyékot vetett Vilmos herceg és Katalin hercegnő múltheti amerikai útjára. További kínos perceket okozott nekik, hogy Vilmos keresztanyja – a néhai királynő egyik legközelebbi bizalmasa – tolakodó módon faggatott egy színes bőrű vendéget egy fogadáson. Az esetet sokan rasszizmusnak tartották, és a 83 éves Lady Hussey-nek le kellett mondania.

Vilmos herceg nyilatkozatban határolódott el tőle, kijelentve, hogy "a rasszizmusnak nincs helye társadalmunkban". A Buckingham-palotabeli források közben azt mondták a Daily Mailnek, hogy Vilmos többé nem fogja vissza magát, és cáfolni fog bármely "vad állítást" Harry és Meghan részéről.

Nyitókép: Getty Images/Chris Jackson

Kapcsolódó hang

Harry és Meghan leleplező filmre készül, a sorozat megrengedheti a királyi családot
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018