INFORÁDIÓ
2023. január 31. kedd
Gerda, Marcella

harry herceg

meghan hercegnő

netflix

sorozat

Harry herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és jegyese, Meghan Markle amerikai színésznő a londoni Kensington-palota kertjében 2017. november 27-én. Károly walesi herceg londoni hivatala, a Clarence House ezen a napon bejelentette, hogy a 33 éves Harry herceg és a 36 esztendős Meghan Markle novemberben eljegyezte egymást. A közlemény szerint az esküvőt 2018 tavaszán tartják.

Harry herceg: feladtam mindent a feleségemért

Infostart

A Netflix számára készített Harry&Meghan című dokumentumfilm-sorozat első három epizódja csütörtökön került fel a szolgáltató oldalára - a média, a királyi család és a rasszizmus is a témák közt szerepelnek.

"Feláldozott mindent, a szabadságát is beleértve azért, hogy az én világom része legyen" - mondta Harry herceg feleségéről, Meghan hercegnéről a Harry&Meghanben, hozzátéve, később ő ugyanezt tette meg feleségéért.

A Harry&Meghanben elhangzó állításokra a Buckinhgam palota eddig még nem reagált, a Netflix szerint pedig a királyi család tagjai sem kívánták kommentálni a hercegi pár állításait - írja a BBC.

"Ez az egész a kötelességről és a szolgálatról szól, és úgy érzem, hogy ennek a családnak a tagjaként kötelességem leleplezni ezt a kizsákmányolást és megvesztegetést, ami a médiában történik.

Az én feladatom az, hogy biztonságban tartsam a családomat.

De az a tény, hogy ebbe a pozícióba születtem, és az a gyűlölet, amit az elmúlt három évben különösen a feleségem és a fiam ellen szítottak, aggaszt engem. Aggódom a családom biztonságáért" - mondta az első részben Harry herceg. Az epizód jelentős része interjú Harryvel és Meghannel.

Károly király fiatalabb fia arról is említést tesz a beszélgetésben, hogy a királyi család egyes férfitagjaira nyomást gyakorol annak kényszere, hogy a családba illeszkedő nőt vegyenek el, egy olyan nő helyett, aki valódi párjuk lehetne.

Kicsit előítéletesnek tartja családtagjait

A második részben Harry arról is beszélt, mennyire nem értették a királyi család tagjai azt az igényét, hogy meg szerette volna óvni Meghant a sajtó támadásaitól. Harry szerint ez amolyan beavatási rítus, amelyen minden, a családba beházasodó nő átmegy, rokonai így nem értették, miért kellene Meghannek védelmet nyújtani azzal szemben, amit mindenki más felesége átélt.

Harry szerint volt ugyanakkor egy fontos különbség mindenki más felesége és Meghan közt, mégpedig a bőrszín. Véleménye szerint családtagjaiban van egy tudattalan előítélet, ami önmagában nem baj, senkinek sem hibája.

"Amikor viszont valaki rámutat, illik tenni ellene"

- fogalmazott.

Doria Ragland, Meghan édesanyja szerint a média képviselői egy elszegényedett Los Angeles-i környékről készített fotókról állították azt, ott nevelte fel lányát.

Meghan felidézte első emlékeit a királyi család tagjaival való találkozásról is.

"Amikor Will és Kate először eljött hozzánk ebédelni, én mezítláb voltam egy szaggatott farmerben. Meg szoktam ölelni az embereket, ez a szokásom. Nem tudtam, hogy ez a briteket zavarja. Azt hiszem, hamar rájöttem, hogy a formalitások nem csak kinn érvényesek, de odabenn is folytatódnak" - emlékezett.

A további állítások hangoznak még el a sorozat első részeiben:

  • Meghan "megrendezett valóságshow-nak" nevezi az eljegyzésük körüli időszakot, az akkor vele készített interjút pedig begyakoroltnak.
  • Harry szerint családját "hihetetlenül lenyűgözte" Meghan, amikor először találkoztak vele. "De az a tény, hogy egy amerikai színésznővel randiztam, valószínűleg az elején mindennél jobban elhomályosította az ítéletüket".
  • A herceg szerint Meghan rengeteg dologban hasonlít Dianára, ezek közt az együttérzést, a magabiztosságot, az empátiát és a melegséget emelte ki.
  • Fia szerint Diana a hírhedt Panorama-interjúban igazat mondott érzéseiről.
  • A királyi családról tudósítókat "a királyi család kiterjesztett PR-karjának" nevezte.

A Harry&Meghan előzetesei kapcsán a párt már érték támadások:

több olyan képsort is felhasználtak abban, amely vagy nem kapcsolódik hozzájuk, vagy nem olyan körülmények közt készült, mint amilyeneket az előzetesben elhangzó narráció sugall.

A Sussex házaspár 2020 márciusában mondott le a királyi családban betöltött minden szerepéről. Oprah Winfrey-nek adott interjújukban a királyi család egy meg nem nevezett tagját rasszistának nevezték, és a média rasszista hozzáállásával indokolták döntésüket azzal kapcsolatosan, hogy visszalépnek szerepüktől.

A dokumentumsorozat további epizódjai december 15-én kerülnek fel a Netflixre, januárban pedig Tartalék címmel jelenik meg Harry önéletírása.

Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018