eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Harry herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és jegyese, Meghan Markle amerikai színésznő a londoni Kensington-palota kertjében 2017. november 27-én. Károly walesi herceg londoni hivatala, a Clarence House ezen a napon bejelentette, hogy a 33 éves Harry herceg és a 36 esztendős Meghan Markle novemberben eljegyezte egymást. A közlemény szerint az esküvőt 2018 tavaszán tartják.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Tartalék – ez Harry herceg "kíméletlenül nyers" önéletrajzi könyvének a címe

A könyv január tizedikén jelenik meg – jelentette be a kiadó Penguin Random House.

A kötetben az ígéret szerint Harry felfedi, miért döntött úgy, hogy a királyi családtól távol, Amerikában kezd új életet, maga mögött hagyva a királyi család dolgozó tagjainak életét – írja a BBC.

"Diana temetésekor emberek milliárdjai töprengtek azon, mit érezhetnek a hercegek és hogyan alakul majd életük sora. Harry most végre elmondja saját történetét" – fogalmazott a kiadó.

A Buckingham Palota már most közölte, hogy nem fogja kommentálni az önéletrajzi könyvben leírtakat.

A kötetből befolyó bevételek egy részét két brit jótékonysági szervezet kapja majd meg: 300 ezer, illetve másfél millió fontot jelent ez majd az érintett szervezeteknek.

Harry még 2021-ben írta alá a könyve megírására vonatkozó szerződést: akkor azt ígérte, saját mélypontjait és csúcspontjait is megmutatja, akkurátus és teljesen igaz képet festve életéről.

"A Tartalék nyers, kíméletlen őszinteségével mérföldkőnek számító kiadvány, amely tele van éleslátással, kinyilatkoztatással, önvizsgálattal és nehezen megszerzett bölcsességgel a szeretet örök hatalmáról a gyász felett" – áll a kötethez kapcsolódó sajtóközleményben.

A könyvet 16 különböző nyelven adják ki egyidejűleg januárban a világ számos országában:

hangoskönyv-verziójában maga a herceg olvassa fel.

Sussex hercege és hercegnője még 2020-ban jelentette be, hogy visszalép a királyi családban betöltött szerepéből és pénzügyileg is függetlenedik. A Buckingham Palota és a királyi család dolgozó tagjai egyaránt fájdalmukat és csalódottságukat fejezték ki a döntéssel kapcsolatosan.

Harry és Meghan ma már Amerikában él gyermekeivel, Archie-val és Lilibettel. Sean Coughlan, a BBC királyi családért felelős szakújságírója szerint a cím ara utal, hogy a királyi családban kell egy örökös és egy tartalék – minden bizonnyal szándékosan bök oda egyet a csalódott herceg most is családjának. 2021, a könyvszerződés megkötése óta azonban sok minden változott, II. Erzsébet már nem él – kérdéses, a könyvvel hány hidat éget még fel maga mögött a herceg.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×