eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ez a jólét záloga

Angela Merkelnek aligha van lehetősége bármilyen kötetlen beszélgetésre honfitársaival, ezért várhatóan most jó lehetőséget biztosít a számára is az a tanulmány, amelyhez egy fél éven át folytatott nagyszabású közvélemény-kutatás szolgáltatta az adatokat. A most nyilvánosságra hozott tanulmányból kitűnik, hogy a németek a jólét elsődleges feltételének a békét tekintik.

A németek számára a béke jelenti a jólét alighanem legfontosabb alappillérét. Ezért elvárják politikusaiktól, hogy mind külföldön, mind pedig az országon belül mindent megtegyenek a béke megőrzése érdekében. És ha már a béke szavatoltnak tűnik, a szabadság, no meg a biztos anyagi helyzet is létfontosságú a jólét és az ebből fakadó elégedettség szempontjából.

Némi meglepetést keltett, hogy a németek napi munkájuk során gyakran hajszoltnak érzik magukat. Megnyugtató viszont az a tény, hogy a válaszadók otthonukban biztonságban érzik magukat, azaz nem tartanak betörésektől.

A kormány részéről most közzétett 333 oldalas felmérésből megtudható az is, hogy az egészségügyi biztosítás rendszerével a lakosság ugyan meg van elégedve, azonban a rendelőkben egyre hosszabb várakozási időt felháborítónak tartják.

A "Jól élni Németországban" elnevezéssel készült közvélemény-kutatást polgári fórumok keretében politikai és társadalmi szervezetek, nem egyszer egyházi méltóságok bevonásával fél év alatt végezték, és a polgári fórumnak nevezett akció keretében még maga a kancellár is többször részt vett azokon a beszélgetéseken, amelyeket a különböző találkozók során folytattak.

Az ott elhangzott véleményeket összegzi a most nyilvánosságra hozott jelentés, amelyet azonban az ellenzék igencsak hiányosnak minősített, mert úgy vélte, nem domborítja ki kellőképpen a polgárok aggodalmát a német fegyverexport növekedése, valamint a szegények és a gazdagok közti különbség elmélyülése miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×