INFORÁDIÓ
2023. március 20. hétfő
Klaudia

tudósítóink

németország

angela merkel

jólét

béke

közvélemény-kutatás

Ez a jólét záloga

Infostart

Angela Merkelnek aligha van lehetősége bármilyen kötetlen beszélgetésre honfitársaival, ezért várhatóan most jó lehetőséget biztosít a számára is az a tanulmány, amelyhez egy fél éven át folytatott nagyszabású közvélemény-kutatás szolgáltatta az adatokat. A most nyilvánosságra hozott tanulmányból kitűnik, hogy a németek a jólét elsődleges feltételének a békét tekintik.

A németek számára a béke jelenti a jólét alighanem legfontosabb alappillérét. Ezért elvárják politikusaiktól, hogy mind külföldön, mind pedig az országon belül mindent megtegyenek a béke megőrzése érdekében. És ha már a béke szavatoltnak tűnik, a szabadság, no meg a biztos anyagi helyzet is létfontosságú a jólét és az ebből fakadó elégedettség szempontjából.

Némi meglepetést keltett, hogy a németek napi munkájuk során gyakran hajszoltnak érzik magukat. Megnyugtató viszont az a tény, hogy a válaszadók otthonukban biztonságban érzik magukat, azaz nem tartanak betörésektől.

A kormány részéről most közzétett 333 oldalas felmérésből megtudható az is, hogy az egészségügyi biztosítás rendszerével a lakosság ugyan meg van elégedve, azonban a rendelőkben egyre hosszabb várakozási időt felháborítónak tartják.

A "Jól élni Németországban" elnevezéssel készült közvélemény-kutatást polgári fórumok keretében politikai és társadalmi szervezetek, nem egyszer egyházi méltóságok bevonásával fél év alatt végezték, és a polgári fórumnak nevezett akció keretében még maga a kancellár is többször részt vett azokon a beszélgetéseken, amelyeket a különböző találkozók során folytattak.

Az ott elhangzott véleményeket összegzi a most nyilvánosságra hozott jelentés, amelyet azonban az ellenzék igencsak hiányosnak minősített, mert úgy vélte, nem domborítja ki kellőképpen a polgárok aggodalmát a német fegyverexport növekedése, valamint a szegények és a gazdagok közti különbség elmélyülése miatt.

Kapcsolódó hang

Ez a jólét záloga a németek szerint
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018