INFORÁDIÓ 
2020. február 17. hétfő
Donát

angela merkel

2020.02.10. 22:10

Merkel: Németország és Magyarország közös úton jár - a nap hírei

Lát lehetőséget a megállapodásra a magyar kormányfő az uniós költségvetés ügyében a tagállamok között. Az eddiginél gyermekközpontúbbnak és gyakorlatorientáltabbnak tartja az új Nemzeti Alaptantervet a köznevelésért felelős államtitkár. Magyarországon és Európa-szerte is károkat és közlekedési fennakadásokat okozott a szélvihar. A nap legfontosabb hírei február 10-én.
2020.02.10. 21:14

Kiss J. László: AKK nem állt a helyzet magaslatán

Bejelentette távozását pártvezetői tisztségéből Annegret Kramp-Karrenbauer, a német Kereszténydemokrata Unió, a CDU elnöke. Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint az Angela Merkel kancellár utódjaként felépített politikus az alacsony népszerűsége mellett a rossz döntései miatt távozik a CDU éléről.
2020.02.10. 12:49

Nógrádi György szerint Orbán Viktor nem fog kertelni Berlinben

A német kancellár hétfő délután hivatalában fogadja Orbán Viktort. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint napirenden lesznek pártpolitikai kérdések is. Az InfoRádió Aréna című műsorában az Ír-sziget lehetséges jövőjéről is szó esett.
2020.02.06. 11:41

Angela Merkel: ez megbocsáthatatlan

"Ez az eset menthetetlen, és a szavazás eredményét érvényteleníteni kellene" - így reagál a német kancellát arra, hogy pártjának politikusai szerdán Türingiában együtt szavaztak az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali párt politikusaival.
2020.02.03. 18:09

Uniós költségvetés: összezárnak a nettó befizetők

Nagy kihívás, és mindenkitől kompromisszumkészséget igényel az Európai Unió (EU) következő hétéves költségvetésének összeállítása, a nettó befizetők pedig szorosan együttműködnek az ügyben - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben a Németországhoz hasonlóan nettó befizető Ausztria kormányfőjével, Sebastian Kurz-cal folytatott tárgyalása után.
2020.02.01. 21:02

Davosi tanulság: legalább már a klímaproblémát érzékelik a nagyok

A klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet a politika, a civil társadalom és az üzleti élet döntéshozói a svájci Davosban tartott 50. Világgazdasági Fórumon. Az InfoRádiónak nyilatkozó klímakutató szerint bár már elindult a változás, annak nagyságrendje nem elég.
2020.01.27. 13:42

Angela Merkel új kaput nyitna

A német kormány arra törekszik, hogy az európai uniós (EU-) tagállamok vezetői a következő tanácskozásukon megállapodásra jussanak a csatlakozási tárgyalások megindításáról Albániával és Észak-Macedóniával - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben Edi Rama albán kormányfővel folytatott megbeszélése előtt.
2020.01.16. 09:09

Angela Merkel elmondta, hogyan látja a jövőt

A német kancellár szerint az Európai Unió "Németország életbiztosítása". Beszélt a brexitről, a multilaterális kapcsolatok eszméjére nehezedő nyomásról, a nemzetek feletti szervezetek szerepéről, Európa és Németország jövőjéről is.
2019.12.31. 08:57

Jó évekre számít Angela Merkel

Digitalizációról, klímaváltozásról, erős Európáról is beszélt újévi üzenetében a német kancellár.
2019.12.27. 11:45

Merkel mentené a menthetőt

Angela Merkel német kancellár megpróbálja megmenteni az Európai Unió és Törökország menekültügyi megállapodását, ezért azt tervezi, hogy a következő hetekben Ankarába utazik tárgyalni Recep Tayyip Erdogan török elnökkel - írta a Süddeutsche Zeitung című német lap.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018