INFORÁDIÓ 
2019. április 19. péntek
Emma

angela merkel

2019.04.11. 13:31

Brexit: mindenki szerint kellett a halasztás, az időpontról már megoszlanak a vélemények

Az Egyesült Királyság rendezett kilépése érdekében szükség volt a határidő elhalasztására - értett egyet a legtöbb európai vezető az éjszakába nyúló európai uniós csúcstalálkozó után. Angela Merkel német kancellár szerint a lehető legjobb megoldás született, de Emmanuel Macron francia államfő szerint korábbi időpontra kellett volna kitűzni az új határidőt.
2019.04.11. 06:28

Angela Merkel is lehet Manfred Weber kihívója

Az év hátralévő részében szinte az összes fontos uniós vezetői poszton változás lesz. A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója elképzelhetőnek tartja, hogy Manfred Weber csak az Európai Néppártnak tartja fenn a helyet a bizottság elnöki posztjára.
2019.03.13. 15:35

Angela Merkel a brexitről: nem adtuk fel

Az Európai Unióból távozó Egyesült Királyságnak és a közösségben maradó 27 tagállamnak egyaránt a távozás megállapodáson alapuló formája, a rendezett brexit áll érdekében - hangsúlyozta szerdán Berlinben Angela Merkel német kancellár.
2019.03.01. 06:00

Kiss J. László: nincs más választása Merkelnek és Macronnak

A francia-német együttműködés elengedhetetlen az Európai Unió továbblépéséhez – hangsúlyozta a két ország vezetője legutóbbi egyeztetésük után. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint bár jelentősen korlátozódott Emmanuel Macron és Angela Merkel belpolitikai mozgástere, de nincs igazi alternatívája a két vezető közötti együttműködésnek az Európai Unióban.
2019.02.27. 13:55

Gyurcsány keményen üzent Merkelnek

A Facebookon is közzétett nyílt levelében Gyurcsány Ferenc azzal vádolja Angela Merkel német kancellárt, hogy szemet huny Orbán Viktor "önkényuralmat teremtő, Európa-ellenes politikája felett". A DK elnöke arra kérte a német politikust, hogy miként korábban is sokszor és bátran megtette, most is álljon ki az elvei és a meggyőződése mellett.
2019.02.16. 13:13

Merkel: a Nyugat nem zárkózhat el Oroszországtól

A Nyugat nem szakíthat Oroszországgal, meg kell őrizni a párbeszéd lehetőségét, és a földgázellátásban is támaszkodni kell az oroszországi forrásokra - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).
2019.02.07. 16:27

Közös projektet indítanak a V4-ek és Németország

Pozitívnak és őszintének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi országok kormányfőinek Angela Merkel német kancellárral folytatott pozsonyi tárgyalását. A magyar miniszterelnök kiemelte: a V4-ek Németországgal együttműködve jelentik ma az európai gazdaság növekedési motorját.
2019.02.07. 15:11

Orbán Viktor: nem olyan lesz az EU május után, mint eddig volt

Minden nagy döntéssel meg kell várni a májusi európai parlamenti (EP-) választást, az európai polgárok döntését - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi országcsoport (V4) és Németország pozsonyi kormányfői találkozóján.
2019.02.07. 07:24

Különleges vendégük lesz ma a V4-eknek Pozsonyban

A szlovák fővárosban adnak ma találkozót egymásnak a V4-ek kormányfői és Angela Merkel német kancellár. A migráció mellett a tárgyalások fő témái az olyan projektek lesznek, mint az egységes piac, az euróövezet, a gazdasági és vámunió, illetve az unió költségvetése.
2019.02.01. 19:27

Elbúcsúzik Angela Merkel

Angela Merkel német kancellár politikából való visszavonulása újabb jeleként elbúcsúzik a Facebook-fiókjától.
2019.01.23. 18:56

Ez állhat Merkel és Macron közeledésének hátterében

Bár nem azonos európai pártcsalád áll mögöttük, de mégis egy célja van a német kancellárnak és a francia elnöknek a kedden Aachenben megkötött együttműködési és integrációs megállapodással - mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának a Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója, Fóris György.
2019.01.22. 17:13

Prőhle Gergely: az EP-választásnak is szól a francia-német közeledés

Franciaország támogatja Németország állandó tagságát az ENSZ Biztonsági Tanácsában - többek között ezt is kimondja az Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár által aláírt aacheni egyezmény. Magyarország volt berlini nagykövete szerint a dokumentum Európa egységét hivatott demonstrálni a közelgő EP-választások előtt.
2019.01.16. 14:49

Keményen üzentek a briteknek a brexit-fiaskó után

A brit félnek kell javaslatot tennie az EU-tagság megszűnéséről kötött megállapodás törvényhozási elutasításával kialakult helyzet rendezésére - jelentette ki Angela Merkel német kancellár a brexit-alku keddi elutasítása után.
2019.01.10. 19:53

Macron és Merkel az EU-tengely megerősítésével üzen

Az Európai Unió motorjának is nevezett német-francia együttműködés tovább mélyül – a felek megállapodtak abban, hogy kiegészítik az 1963-es megbékélési szerződést. Kommentátorok szerint ezzel az euroszkeptikus nacionalistáknak üzennek a közelgő brit kilépés idején.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018