INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

angela merkel

2020.05.08. 19:48

Angela Merkel leveleibe is beleolvashattak az orosz hackerek

A német kancellár képviselői irodájának levelezéséhez is hozzáfértek a Bundestag elleni 2015-ös informatikai támadás orosz elkövetői, akik az orosz katonai hírszerzésnek dolgoztak - írta pénteken a Der Spiegel című német hírmagazin a hírportálján.
2020.05.06. 16:23

Megkapta a zöld jelzést a Bundesliga

Zöld jelzést ad a labdarúgó Bundesliga első és másodosztályú küzdelmeinek folytatásához a német állam. A bajnokságok március közepén szakadtak félbe a koronavírus-járvány miatt.
2020.04.30. 21:02

Németország újabb enyhítésekről döntött

Május 4-től kinyithatnak a múzeumok, állatkertek és galériák, szabad lesz templomba menni, valamint a koronavírus miatt eddig elhalasztott műtétekre is lehetőség lesz Németországban, ahol a szövetségi kormány egy koronavírus-immunitást igazoló igazolvány bevezetésére is határozatot hozott.
2020.04.23. 14:24

Angela Merkel új uniós jogkörök lehetőségét sürgette

Összeurópai léptékű gazdaságösztönző program szükséges a koronavírus-járvány ellensúlyozására, amelyet Németországnak azzal is támogatnia kell, hogy átmenetileg jelentősen növeli befizetéseit az Európai Unió (EU) költségvetésébe - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) a délutáni EU-csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.
2020.04.19. 18:21

Merkel pártja jelentősen megerősödött

Megugrott a kormánypártok támogatottsága Németországban a koronavírus-járvány kezdete óta, és a lakosság többsége nem tartja túlságosan megterhelőnek a védekezést szolgáló korlátozásokat - mutatták ki közvélemény-kutatások.
2020.04.09. 18:19

Angela Merkel óvatosságra intett mindenkit

A koronavírus lassuló terjedésének óvatos optimizmusra feljogosító adataival együtt is igen törékeny a járványügyi helyzet Németországban, és gyorsan megsemmisülhetnek az eredmények, ezért továbbra is a távolságtartási és tisztasági szabályokra kell összpontosítani, és fegyelmezetten kell viselkedni - mondta Angela Merkel német kancellár.
2020.04.06. 19:33

Angela Merkel óvatos, lehűtötte a kedélyeket

Németországban még nem lehet kijelölni egy konkrét napot a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások visszavonásának elkezdésére - mondta Angela Merkel német kancellár.
2020.04.03. 17:01

Angela Merkel elhagyta a házi karantént

A német kancellár péntektől ismét a hivatalában dolgozik, ahol szigorúan betartják a koronavírus-járvány lassítását szolgáló szabályokat, a munkatársak legalább másfél méter távolságot tartanak egymástól.
2020.03.30. 18:55

Németország: heti 40 milliárd euróba kerül a gazdaság lefagyasztása

Továbbra is fenn kell tartani a koronavírus-járvány lassításáért elrendelt korlátozásokat Németországban – hangsúlyozta a német szövetségi kormány szóvivője. A bajor tartományi kormány bejelentette, hogy a más német tartományoknál korábban bevezetett és szigorúbb intézkedések legalább április 19-ig érvényben maradnak.
2020.03.30. 17:31

Németországban jól halad a járvány lassítása

Továbbra is fenn kell tartani a koronavírus-járvány lassításáért elrendelt korlátozásokat Németországban - hangsúlyozta a német szövetségi kormány szóvivője Berlinben.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018