eur:
404.21
usd:
373.83
bux:
74509.8
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Nyitókép: Pexels.com

Visszatér a Facebook egy megosztó funkciója, de kicsit másképp

Más formában, de ismét lesz arcfelismerés a Facebookon és az Instagramon – ezúttal a csalások ellen, valamint a felhasználók segítésére veti be a funkciót a Meta.

Több mint három éve vezette ki a Meta a Facebook egyik vitatott funkcióját, az arcfelismerést, mely a platformra feltöltött képeken volt képes felismerni az adott illetőt. A funkció azonban most visszatér – igaz, nem úgy, és nem abból a célból, mint korábban. A Meta ugyanis a csalók ellen veti be a funkciót, valamint azzal a céllal, hogy segítse a felhasználókat a fiókjaik visszaszerzésében, ha kizárták magukat.

A cég először a hírességek és közszereplők arcát használó, csalárd hirdetések kiszűrésére fogja bevetni a technológiát. Ha a Meta rendszerei azt feltételezik, hogy az adott hirdetés átverés, és visszaél egy ismert ember arcmásával, akkor fogják összevetni a képet az adott személy valódi oldalán lévő profilképekkel. Ha a felismerő egyezést mutat, a hirdetést törlik – olvasható a hvg.hu-n.

Ami a fiókjukhoz a hozzáférést elvesztő felhasználókat illeti, nekik eddig nem volt egyszerű dolguk, hogy bizonyítsák, tényleg az ő profiljukról van-e szó. Ez azonban most egyszerűbbé válik egy új, „videós szelfi” funkcióval, mellyel a felhasználók feltölthetnek magukról egy rövid videót. Ezt aztán a Facebook vagy az Instagram összeveti a profilképével, és dönt a továbbiakról.

Ez a funkció azonban nem fog működni, ha mondjuk nincs profilképe, vagy egy üzleti oldalnál nem egy személy van azon

– jegyzi meg a lap.

A Meta állítja: mindkét funkció esetében azonnal törölni fogja a gyűjtött fotókat. Az újdonságokat már elkezdte tesztelni a cég néhány felhasználónál, de az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban egyelőre ez sem indult meg – a helyi szabályozások miatt. A Meta azonban abban bízik, hogy 2025-ben globálisan bevezetheti majd az újdonságokat.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×