eur:
392.26
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
London, 2017. június 27.A Google amerikai informatikai óriáscég logója a londoni iroda bejárata felett 2017. június 27-én. Az Európai Bizottság rekordösszegű, mintegy 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki a Google-ra a versenyszabályok megsértése miatt, miután a cég a Google Shopping kereskedelmi szolgáltatás találatait kiemelt helyen szerepelteti a keresési találatok között, eltereli a fogyasztókat versenytársaitól és potenciálisan megkárosítja a vásárlókat. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: Facundo Arrizabalaga

Belső használatra szánt fejlesztéseit osztja meg a világgal a Google

Apró karácsonyi ajándékot ad a techcég azoknak, akik számára fontos az adatvédelem.

A cég bejelentette, hogy két, eddig csak belső felhasználásra szánt adatvédelmi eszközét is nyílt forráskódúvá teszi, vagyis bárki számára használhatók lesznek – írja a Hvg.hu.

Az első a Magritte nevű fejlesztés, ami már fel is került a Githubra. Ez az eszköz a gépi tanulást használja arra, hogy észlelje és elmossa a videókban megjelenő objektumokat abban a pillanatban, ahogy azok felbukkannak a képernyőn. A fejlesztés ugyanúgy bevethető például tetoválásokra, mint az arcokra vagy az elhaladó autók rendszámára. Ez a megoldás különösen hasznos lehet például a videós újságírók számára, akik így rengeteg időt spórolhatnak meg a szerkesztés során.

A másik fejlesztés a Fully Homomorphic Encryption (FHE) Transpiler nevű eszköz, ami a kóderek számára lesz hasznos. Az algoritmus lehetővé teszi a számukra, hogy számításokat végezzenek titkosított adatokon anélkül, hogy hozzáférhetnének a személyazonosításra alkalmas adatokhoz – teszi hozzá a híroldal. A Google szerint ez utóbbi elsősorban a pénzügyi szektorban vagy az egészségügyben lehet igazán hasznos, ahol a munka során az adatvédelem a legfontosabb szempont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×