eur:
394.36
usd:
371.7
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

A koronavírus tüneteit rakta interaktív térképre a Facebook

A megbetegedéssek vagy a halálozások száma alapján már sok térkép készült, de ez valami új. És egyelőre csak az Egyesült Államokra készült el.

Több mint egymillió amerikai Facebook-felhasználót kérdezett meg a Carnegie Mellon Egyetem az elmúlt két hétben a koronavírus-járványról, az egyedi adatokat csak a kutatók használják, az összesített számok alapján azonban a Facebook készített egy térképet.

Ezen nemcsak államonként, hanem megyénként is követhető, hogy az ott megkérdezett felhasználók milyen koronavírus-tüneteket észleltek magukon, sőt összevethetők az adatok azokéval, akik influenzaszerű tünetekről számoltak be.

Az adatokat lehet körzeti kórházak szerint is szűrni, így az is megjósolható belőle, hogy melyik egészségügyi intézményre nehezedik majd nagyobb nyomás a következő időszakban.

Kattintson a térképre!

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezetője úgy nyilatkozott, hogy a kétmilliárdos felhasználói bázist a kutatók szolgálatába állítják, hogy minél hamarabb és minél jobban meg lehessen érteni az új típusú koronavírust.

A Facebook folytatja a napi adatfelvételt, hogy a térképet folyamatosan frissíthesse, illetve a következő hetekben globális kiterjeszti a kérdőíves rendszert, így a cég reményei szerint a felhasználók segíthetnek a hatóságoknak és a kormányoknak, hogy időben reagálhassanak a következő hónapokban is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×