eur:
393.73
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
TOKYO, JAPAN - AUGUST 04: Szandra Szollosi-Zacsik of Team Hungary passes the ball while under pressure from Marit Malm Frafjord and Nora Moerk of Team Norway during the Womens Quarterfinal handball match between Norway and Hungary on day twelve of the Tokyo 2020 Olympic Games at Yoyogi National Stadium on August 04, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Nyitókép: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Zácsik Szandra: ma bárki mást legyőztünk volna

Csalódottan értékeltek a magyar női kézilabda-válogatott játékosai a norvégok elleni negyeddöntős vereség után.

„Nagyon akartuk a mait, mindenki úgy kelt fel reggel, hogy meg kell lennie, a norvégok sem verhetetlenek. Javuló tendenciát mutattunk az olimpián, ami ezen a meccsen csúcsosodhatott volna ki” – mondta Szöllősi-Zácsik a 26-22-re elveszített negyeddöntő után.

Az átlövő azt mondta, védekezésben is igyekezett segíteni, megpróbált mindent, „sajnos ennyire tellett.”

„Sokat kellett várni az első olimpiámra, de szép élményekkel gazdagodtam, örülök, hogy kijutottam Tokióba. Van bennem azért csalódottság is, hiszen arra gondolhat az ember, miért nem tudtunk így játszani Brazília ellen? És akkor nem a norvégokkal találkozunk. Ma ugyanis bárki mást legyőztünk volna” – emelte ki a 31 éves játékos.

Hozzátette: reméli, hogy lesz második olimpiája is, azért igazolt vissza a Ferencvároshoz, hogy újra magasabb szinten játsszon, nem levezetni szeretne.

A szélső Márton Gréta szerint a norvégok rutinja döntött.

„Voltak olyan kritikus periódusok, amikor sokat hibáztunk, és ezeket megbüntették. A végére elfáradtunk.”

Az Infostartnak azt mondta, jó és rossz élményeket is hazavisz Tokióból, de az előbbiből van több.

„Nagyot hajtottunk és küzdöttünk a végén. Soha nem szabad feladni, mert így is megvolt az esély az elődöntőre. Azt az élményt viszem magammal, hogy itt lehettem, itt lehettünk a lányokkal, sokat várt erre a sportág.”

Lukács Viktória a könnyeit törölgetve nyilatkozott.

„Nagyon küzdöttünk, amit megbeszéltünk, azt meg is tudtuk valósítani. A végére kicsit frissebb volt az ellenfél, a ziccerekre nem tudtunk annyira koncentrálni. Tudtuk, hogy ez az egy esélyünk van. Nem biztos, hogy még mindenki életében megadatik az olimpiai negyeddöntő.

Mindent kiadtunk magunkból, sajnos így sikerült.”

A szélső arra büszke, hogy az első három vereség után a válogatott felállt, és annyira feljavult a játéka, hogy a norvégokat is meg tudta szorongatni.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×