eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk
Az aranyérmes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án. A magyar úszó új olimpiai csúccsal, 1:51.25 perccel nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf: nem az éremért úsztam, hanem az időért

Elszakadt nadrág, elhagyott akkreditációs kártya – így lett olimpiai bajnok a magyar úszó 200 méter pillangón.

Ritkán látni kicsit is csalódott olimpiai bajnokot, de Milák Kristóf esetében ezt lehetett érezni a 200 méteres pillangóúszás aranyérmével a nyakában: a Honvéd versenyzője a számot rendkívül magabiztosan nyerte meg 1:51.25-es idővel, ám saját világcsúcsától elmaradt.

A 21 éves magyar úszóval ugyanis nem várt kalandok történtek a döntő előtt. Edzőjének várni kellett rá, mint kiderült, elszakadt a nadrágja, vissza kellett mennie az akkreditációért, és a call roomban tudta átcserélni a nadrágját. A bemelegítésre is csak 10 perc állt rendelkezésre, nagyjából 500 métert tudott leúszni.

Így teljesítette tehát a világ eddig harmadik legjobb idejét, a másik kettő is az ő nevéhez fűződik természetesen.

„Éles helyzetben érdemes mindenre készülni, bár nem tudom, erre hogy lehet” – mondta a friss olimpiai bajnok a sajtótájékoztatón. Egy kérdésre válaszolva elárulta,

még nem dobta ki az elszakadt nadrágot.

„Tudtam, éreztem, hogy megvan, de nem az éremért úsztam, hanem az időért” – emelte ki arról hogy mi járt a fejében a célba érkezésnél.

A második helyezett japán Honda Tomoru és a bronzérmes olasz Federico Burdisso arról beszélt, hogy a magyar úszó mögött csak az ezüstre volt esélyük, ám később ezt a felvetést kikérte magának Milák.

„Engem bosszant az a kérdés, hogy csak az ezüstért versenyeztek volna, mert ez tiszteletlen velük szemben. Ha én megadom nekik a tiszteletet, akkor másnak is meg kellene".

A 21 éves versenyző elmondta, hogy 15 év munkája van ebben a sikerben, és mások csak az aranyat és a versenyt látják az életéből, de meglepődnének, ha csak egy napját megnéznék.

Csütörtökön kezdődnek a 100 méter pillangó előfutamai, a szám esélyese az amerikai Dressel, de sokan arra számítanak, hogy Milák megszorongathatja.

„Nincs elvárásom az időeredményt illetően, csakis a helyezés érdekel"

Arról is beszélt, hogy esetleg más számokban is kipróbálja-e magát a későbbiekben.

Először szeretnék eljutni a 100 pillangó döntőig, ott jót úszni. Az olimpia után ha két hónap eltelik úgy, hogy vizet sem láttam, utána tudok elgondolkodni a hogyan továbbon.”

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×