eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A győztes amerikai Caeleb Dressel (b) és a második helyezett Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én.
Nyitókép: A győztes amerikai Caeleb Dressel (b) és a második helyezett Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én. MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf: jól megkergettem Dresselt

A 100 méteres pillangóúszásban olimpiai ezüstérmes versenyző szerint az egy év halasztás kellett ehhez az eredményhez. Beszélt az amerikai világcsúcstartóval való rivalizálásról is.

Egy mosolygósabb Milák Kristóf szállt ki a medencéből, majd nyilatkozott a 100 méteres pillangóúszás döntője után, mint három nappal korábban. Hiába nyert szerdán aranyat 200-on, a nap az elszakadt nadrággal, késéssel, elfelejtett akkreditációs kártyával zaklatottan indult a nap, és elmaradt a világcsúcs, szombaton viszont az először úszott 50 másodpercen belül, ez pedig a második helyre volt elég a világcsúcsot repesztő Caeleb Dressel mögött.

„Megkönnyebbültséget éreztem, hogy végre célba értem és végre vége, valamint büszkeséget, magamra és az ellenfelekre, hogy ilyen jól tudtam versenyezni, és kihoztuk egymásból a legjobbat” – kezdte értékelését.

Azt mondta, a 49.68 másodpercnél többet nem tudott kihozni, és örül annak, hogy csak világcsúccsal lehetett megverni.

„Talán a falnál hagytam egy-egy tizedet, de úgy gondolom, ennél jobbat most nem tudtam jönni, így is óriási érzés, hogy Európa-csúcsot úsztam. Nagyon örülök annak, hogy világcsúcs kellett a győzelemhez, mert azt jelenti, hogy jól megkergettem. Elégedett vagyok ezzel, kihoztuk egymásból a legjobbat.

Felidézte, hogy az elmúlt néhány hónapban itthonról és külföldről is sokan mondták neki, hogy el tudja kapni az amerikai klasszist, ám akkor azt gondolta, hogy ez nem reális.

„Arra gondoltam, hogy nem vagytok normálisak, én őt? Biztos, hogy nem. Most viszont már látom a lehetőséget magamban ebben a számban, érzem a realitását ezeknek a kijelentéseknek, hogy meg lehet Dresselt előzni.

Ha 2020-ban van az olimpia, ezt az időt nem úszom meg, ezt a helyezést nem érem el. Kellett nekem ez a plusz egy év. Volt egy-két dolog, amit teljesen máshogy csináltam, és mindez nagyon sokban hozzájárult, hogy megerősödtem, dinamikusabb lettem, jobban otthon érzem magam ebben a számban. Ha tavaly van az olimpia, lehet, hogy lett volna egy 200 pille aranyam, de ez a 100 pille nem lett volna meg" - fejtette ki, bár ismét kitért arra, hogy a koronavírus-fertőzés megviselte, hónapokat hagyott ki.

A verseny előtt azt lehetett látni, hogy Dressellel nem keresik egymás tekintetét, egymásnak háttal álltak fel a rajtkőre, ám a végén a magasba emelték egymás kezét. Az Infostart tudósítója azt kérdezte, hogy volt-e ebben valamilyen pszichikai hadviselés, ám a magyar úszó szerint erről nincs szó.

„A bulvár témájú kérdésekről az a véleményem, hogy olimpián vagyunk, élsportolók vagyunk, mindenki tudja ezt a helyzetet kezelni. Semmilyen jelentésük nncs ezeknek a dolgoknak” – mondta, és hozzátette: a riválisokkal elismerik egymás eredményét, nem csak a sajátjaikat.

A Dressellel való rivalizálásról azt mondta, hogy amíg ellenfelek lesznek, addig sok világcsúcsot, egyéni csúcsot tudnak hozni egymásnak, de ehhez kellenek mind a ketten. Az amerikait szívósnak, nagy versenyzőtípusnak nevezte, akit nehéz elkapni.

Elismerte, hogy nagy hatással volt rá az olimpia, és más érzés volt Tokióban versenyezni, mint egy vb-n vagy Eb-n.

A folytatásról és az esetleg más számok felé kacsintásról még nem kívánt beszélni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×