INFORÁDIÓ
2021. április 17. szombat
Rudolf

olimpia 2016

olimpia 2016

szilágyi áron

edző

decsi andrás

Decsi András: "Mondhatnám, hogy rögös volt az út, de nem"

Infostart / InfoRádió

Előzetesen éremre számított a férfi kard olimpiai bajnoki címét végül megvédő Szilágyi Áron edzője a riói olimpián. A döntő után az InfoRádió helyszínen lévő tudósítója beszélgetett Decsi Andrással.

„Mondhatnám, hogy rögös volt az út idáig, de nem volt az” - fogalmazott az edző. Decsi András kiemelte, a közös munka kezdete óta nagyon jó működött köztük az összhang. Hozzátette, megvoltak a célkitűzések és az álmok, amelyek most valóra váltak.

„Az elmúlt időszak, amióta együtt dolgozunk, erről szólt. Hogy hogyan tudunk erre a versenyre fölkészülni, hogyan tudjuk kihozni a maximumot. Az éremszerzés volt a cél,az pedig a titkos vágy, hogy ebből arany és címvédés legyen. Azt a fantasztikus teljesítményt, amit ő nyújtott – nem csak ma – azt a professzionális hozzáállást és munkát, amit ő ebbe belefektetett az elmúlt időszakban, meghálálta ez a mai eredmény és kárpótolja mindazokért az esetleges nehéz pillanatokért, amiket át kellett élnie. Ez az arany mindig emlékeztetni fogja rá, hogy megéri a befektetett munka” - hangsúlyozta Decsi András.

A kétszeres kardvívó olimpiai bajnok edzője elmondta, tudatosan föl volt építve majdnem minden asszó, megvolt a taktikai terv mindenki ellen, csupán kis emlékeztetésekre volt szükség menet közben.

„Interaktívan történt, a benyomásainkat osztottuk meg a szünetekben, egy-két ötlet benne is fölmerült , amelyeket megbeszéltünk és sikerült is azokat végrehajtani.”

Szilágyi Áron azt mondta, amikor kinézett az edzőjére, ő mindig nyugalomra intette, ami sokat segített neki. Decsi András kiemelte, ez azért nagyon fontos, hogy a kigondolt taktikai elemeket technikailag tökéletesen végre tudja hajtani, olyan mentális állapotban kell lenni, hogy tusról tusra föl tudja építeni az asszót.

„Azt hiszem, ezt maradéktalanul sikerült” - fűzte hozzá az edző.

Hozzátette, a vívásban, különösen a kardvívásnál nehezebben jelezhető előre a végeredmény, mint az úszás vagy az atlétika esetében, ahol az időeredményekből lehet következtetni.

„Azért voltam bizakodó, mert tudom, mennyi munkát végeztünk el, Áron mennyi energiát fektetett bele a felkészülési időszakba, úgy gondoltam, ez meg fogja hozni a gyümölcsét” - hangsúlyozta Decsi András.

Kapcsolódó hang

Decsi András: "Mondhatnám, hogy rögös volt az út, de nem"
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018