eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
A georgiai Hvicsa Kvarachelia gólt lő a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Georgia-Portugália mérkőzésen a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 26-án.
Nyitókép: Friedemann Vogel

Elképesztő mérkőzés, Grúzia legyőzte Portugáliát

Az újonc grúz válogatott meglepetésre nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az F csoport utolsó, harmadik fordulójában 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső portugál csapatot szerdán Gelsenkirchenben.

A kaukázusiak csoportharmadikként zártak és a vasárnapi nyolcaddöntőben a spanyolokkal csapnak össze Kölnben. A portugálokra hétfőn a szlovénok várnak majd Frankfurtban.

A grúziaiak egy portugál hibát kihasználva meglepetésre gyorsan vezetést szereztek, s Cristiano Ronaldóék ezután hiába egykapuztak szinte az egész első félidőben, a szünetig nem tudtak egyenlíteni.

A fordulás után is nyomtak az előző mérkőzésükhöz képest nyolc helyen változtató portugálok, de újabb védekezési hibájukból a grúzok megduplázták az előnyüket. A folytatásban az Eb-újonc stabil védekezéssel őrizte előnyét, a portugálokból pedig hiányzott az átütő erő.

Ezzel a magyar válogatott is kiesett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Sosem műveltek még ilyet a profi magyar befektetők: mi lesz ennek a vége?

Sosem műveltek még ilyet a profi magyar befektetők: mi lesz ennek a vége?

Bár radikalizálódik a politika és erősek a geopolitikai kockázatok, a befektetőket mintha ez nem érdekelné: kifejezetten erős hónapot tudhat maga mögött a piac, igaz, Európában az EP-választások hoztak izgalmakat a tőzsdéken. A befektetési alapokat kezelő hazai portfóliómenedzserek úgy tűnik, egyelőre nem fékeznek: két éve nem látott szintre emelkedett a részvénybefektetések súlya, miközben a pénzpiaci eszközök még sosem voltak ilyen alacsony szinten.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 16:03
×
×
×
×