eur:
394.14
usd:
369.94
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 15: Marco Rossi, Head Coach of Hungary reacts during the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between Hungary and Portugal at Puskas Arena on June 15, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Alex Livesey - UEFA/UEFA via Getty Images)
Nyitókép: Alex Livesey - UEFA/UEFA / Getty Images

Marco Rossi: olyan vagyok, mint egy gyerek a vidámparkban

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a franciák elleni döntetlen után is a földön kell maradni.

Marco Rossinak a szombati pályafutása egyik legszebb napja.

„Az Eb-t mindig tévén néztem. Most 56 évesen olyan vagyok, mint egy gyerek a vidámparkban. Itt vagyunk, ez egy nagy cirkusz, és jól akarunk teljesíteni, de a földön kell járnunk.

Nem vagyok hülye sem arrogáns, hogy azt mondjam Münchenben nyerni fogunk, de persze megtesszük a legtöbbet, hogy sikerüljön”

– mondta a franciák elleni 1-1-et követő sajtótájékoztatón.

Az olasz szakvezető szerint a játékosok folyamatosan fejlődnek, javulnak, és arra ösztönzi őket, hogy ezt folytassák. Látott előrelépést a portugálok elleni meccshez képest, több gondot tudott ezúttal okozni az ellenfélnek a magyar válogatott, és az a cél, hogy ezt a teljesítményt megszilárdítsák a németek elleni szerdai találkozóra.

A franciák elleni meccsről kiemelte a védőket, a három belső hátvédet és a két szélsőt, de az egész csapat keményen dolgozott és mindent megtett. Megemlítette a meccs legjobbjának választott Kleinheisler Lászlót, akinek a beválogatásáért elmondása szerint sok kritikát szokott kapni.

Arra a felvetésre, hogy a magyarokat esetleg kevésbé zavarta a hőség, a szakvezető azt mondta:

„Mi hozzászoktunk a szenvedéshez, a harchoz, ugyanis mindent ki kell vívnunk magunknak foggal-körömmel.

A tehetséges csapatok kevesebb erőfeszítéssel lépnek pályára, de a kevésbé tehetségeknek mindig harcolni kell, és most sikerült is egy kis dicsőséget kivívni.”

Elmondta azt is, hogy az első félidőben lecserélt Szalai Ádám a szünetben már magánál volt, beszélt a többiekhez, de kivizsgálás végett kórházba szállították.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×