eur:
396.04
usd:
369.22
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 15: Marco Rossi, Head Coach of Hungary reacts during the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between Hungary and Portugal at Puskas Arena on June 15, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Alex Livesey - UEFA/UEFA via Getty Images)
Nyitókép: Alex Livesey - UEFA/UEFA / Getty Images

Marco Rossi: olyan vagyok, mint egy gyerek a vidámparkban

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a franciák elleni döntetlen után is a földön kell maradni.

Marco Rossinak a szombati pályafutása egyik legszebb napja.

„Az Eb-t mindig tévén néztem. Most 56 évesen olyan vagyok, mint egy gyerek a vidámparkban. Itt vagyunk, ez egy nagy cirkusz, és jól akarunk teljesíteni, de a földön kell járnunk.

Nem vagyok hülye sem arrogáns, hogy azt mondjam Münchenben nyerni fogunk, de persze megtesszük a legtöbbet, hogy sikerüljön”

– mondta a franciák elleni 1-1-et követő sajtótájékoztatón.

Az olasz szakvezető szerint a játékosok folyamatosan fejlődnek, javulnak, és arra ösztönzi őket, hogy ezt folytassák. Látott előrelépést a portugálok elleni meccshez képest, több gondot tudott ezúttal okozni az ellenfélnek a magyar válogatott, és az a cél, hogy ezt a teljesítményt megszilárdítsák a németek elleni szerdai találkozóra.

A franciák elleni meccsről kiemelte a védőket, a három belső hátvédet és a két szélsőt, de az egész csapat keményen dolgozott és mindent megtett. Megemlítette a meccs legjobbjának választott Kleinheisler Lászlót, akinek a beválogatásáért elmondása szerint sok kritikát szokott kapni.

Arra a felvetésre, hogy a magyarokat esetleg kevésbé zavarta a hőség, a szakvezető azt mondta:

„Mi hozzászoktunk a szenvedéshez, a harchoz, ugyanis mindent ki kell vívnunk magunknak foggal-körömmel.

A tehetséges csapatok kevesebb erőfeszítéssel lépnek pályára, de a kevésbé tehetségeknek mindig harcolni kell, és most sikerült is egy kis dicsőséget kivívni.”

Elmondta azt is, hogy az első félidőben lecserélt Szalai Ádám a szünetben már magánál volt, beszélt a többiekhez, de kivizsgálás végett kórházba szállították.

Címlapról ajánljuk
Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

A kínai miniszterelnök canberrai látogatása a két ország közötti diplomáciai viszony helyreállításának betetőzése – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa hozzátette: a kínai vezetés pontosan tudta, hogy a korábban kirótt kereskedelmi szankciókkal sokat árthat az ausztrál gazdaságnak, mostanra azonban mindkét fél belátta, jobb a békesség.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×