eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: Facebook/FTC Vízilabda

Faragó Tamás az FTC BL-döntőjéről: a Pro Recco ellen már nem lesz elég, ha csak a légiósok viszik a prímet

A döntő pillanatokban a szerencse ezúttal az FTC mellé állt, de különleges képesség, ha egy csapat úgy tud nyerni, hogy nem játszik jól – mondta az InfoRádióban az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó a Novi Beograd elleni győztes BL-elődöntőről. A Nemzet Sportolója hozzátette: a pénteki finálé jó alkalom lesz arra, hogy a sztárok felszívják magukat, és demonstrálják klasszisukat.

Péntek este a Ferencváros a címvédő Pro Reccóval játszik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája máltai fináléjában. Az elődöntőben az olasz csapat a görög Olympiakoszt, Nyéki Balázs együttese pedig a szerb Novi Beogradot győzte le egyaránt ötméteresekkel. Az FTC 2019 után másodszor, míg a Pro Recco története során 12. alkalommal hódíthatja el a legrangosabb európai kupasorozat trófeáját.

Faragó Tamás azt mondta az InfoRádióban, hogy különleges képesség, ha egy csapat úgy tud megnyerni egy kiélezett, nagyon fontos mérkőzést, hogy nem játszik jól vagy a játékosai bizonyos periódusokban kevésbé koncentráltak. A Nemzet Sportolója szerint nem a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta az FTC a Novi Beograd ellen, de a győzelmet sosem kell megmagyarázni. Mint fogalmazott, „a nyerés mindig nagy áldás minden csapat és minden játékos számára”, és a ferencvárosi vízilabdázók ezt most kiélvezhetik a sikerrel megvívott BL-elődöntő után. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a döntő pillanatokban a szerencse ezúttal az FTC mellé állt.

A pénteki fináléban a Pro Recco lesz az ellenfél, és Faragó Tamás a négyes döntő előtt Zalánki Gergő csapatát kiáltotta ki a nagy favoritnak. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerint akkor lehet esélye a zöld-fehéreknek a címvédő ellen, ha pontosan játszanak és több kulcsember is képes lesz a kreatív, sokoldalú teljesítményre. Hozzátette: csak mert a Novi Beograd ellen egyes ferencvárosi játékosok nem hozták az elvárt szintet, az még nem jelenti azt, hogy a Pro Recco ellen is ez lesz a helyzet. Úgy véli, ha ezek a játékosok főszereplővé tudnak válni a döntőben, akkor a Ferencváros is megnyerheti a BL-trófeát.

„Ehhez azonban az kell, hogy ne csak a légiósok vigyék a prímet, hanem a magyar játékosoknak is jobban oda kell tenniük magukat”

– mondta Faragó Tamás.

A korábbi szövetségi kapitány szerint a pénteki döntő végeredményétől függetlenül mindenképpen sikeresnek mondható a Ferencváros szezonja, hiszen Varga Dénesék megnyerték a Magyar Kupát, a bajnokságot veretlenül húzták be, és végül a BL-ben is bejutottak a fináléba. A Nemzet Sportolója hozzátette: ezek az eredmények és címek a Ferencváros erejét bizonyítják. Az év legfontosabb eseménye azonban az olimpia, az FTC játékoskerete pedig „szinte egyenértékű” magyar válogatottéval, így mérleget vonni csak a párizsi ötkarikás játékok után érdemes Faragó Tamás szerint.

Néhány rutinos klasszisnak a pénteki BL-döntő lehet az utolsó lehetősége arra, hogy klubszinten újra vagy akár először felérjen a legmagasabb csúcsra. Az olimpiai bajnok elmondta: itt az idő és a remek alkalom, hogy ezek a sztárok demonstrálják klasszis teljesítményüket. Azt tanácsolja nekik, hogy a végsőkig higgyenek a győzelemben, és szerinte a szurkolók, a televíziónézők is a megalkuvás nélküli győzni akarást szeretnénk látni a képernyő előtt ülve. „A vízilabda és az egyetemes sport egyik alapelve, hogy akinek nincs miből kijavítani, az nem hibázhat” – tette hozzá Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×