eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Debrecen, 2024. április 12.Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 2. fordulójában játszott Svédország - Magyarország mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2024. április 12-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir: szerencsés sorsolást kaptunk, tovább akarunk jutni a csoportból Párizsban

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint kedvezhet nekik az időbeosztás és az ellenfelek sorrendje is az ötkarikás játékokon. Golovin Vlagyimir arról is beszélt az InfoRádióban, hogy megpróbálnak minél több mérkőzést leszervezni a négy és fél hetes olimpiai felkészülésre.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a nyolcadik olimpiájára készülő magyar női kézilabda-válogatott a csoportkörben Franciaországgal, Brazíliával, Angolával, a korábbi győri sikerkovács, Ambros Martín által irányított Spanyolországgal, valamint Hollandiával játszik a párizsi játékokon. A hatosból az első négy helyezett jut tovább a negyeddöntőbe.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a csoportbeosztással kapcsolatban azt mondta az InfoRádióban, hogy szerencsések voltak a sorsolásnál, mert a másik csoport valamivel erősebbnek tűnik a három skandináv (Norvégia, Svédország, Dánia) csapattal. A játékoskeretek erősségét tekintve Angola és Brazília tűnik a két legverhetőbb ellenfélnek, de Golovin Vlagyimir szerint rájuk is nagyon kell majd figyelni, megfelelően fel kell készülni belőlük, mert egy kicsit másabb felfogásban játszanak, igaz „már egyre inkább közelítenek az európai stílushoz”.

A szakember kifejezetten örül annak, hogy a franciák ellen lépnek majd pályára először Párizsban,

és szerinte az is kedvezhet nekik, hogy utána két könnyebbnek várt mérkőzés jön majd a brazilok és Angola ellen. A csoportkör utolsó két fordulójában pedig vélhetően ki-ki meccseket kell majd játszani a spanyolokkal és a hollandokkal szemben. Utóbbi két válogatott egy csoportba került az olimpiai selejtezőben is, Golovin Vlagyimir pedig utólag természetesen megnézte a nagy küzdelmet hozó találkozójukat, amely az utolsó másodpercekben dőlt el. A hollandok végig kiélezett mérkőzésen 27–26-ra győzték le a házigazda Spanyolországot, és ezzel megnyerték a tornát.

A szövetségi kapitány a további stábtagokkal együtt figyeli és már jól ismeri az olimpiai csoportellenfeleket, ennek megfelelően alakítják ki a felkészülési programot. Mint fogalmazott, fontos lesz, hogy megfelelő erőállapotba kerüljenek a magyar játékosok az edzőtáborban, illetve majd

megpróbálják színesíteni a taktikai repertoárt is, de ugyanilyen lényeges lesz az is, hogy kielemezzék az ellenfeleket.

Golovin Vlagyimir egyelőre nem akart részletekbe bocsátkozni a párizsi célkitűzésekkel kapcsolatban, szerinte a Magyar Kézilabda Szövetség időben jelezni fogja az elvárását, de a szakember annyit azért elmondott, hogy mindenképpen tovább akarnak jutni a csoportból.

Több mint egy hónapos felkészülést terveznek

A magyar női kézilabda-válogatott június 23-án kezdi meg a közvetlen felkészülést az olimpiára, a szövetségi kapitány szerint a négy és fél hetes összetartás alatt remélhetőleg mindent be tudnak majd gyakorolni. Terveznek egy hazai felkészülési tornát, és még a rajt előtt, de már Párizsban játszani szeretnének még egy meccset, az ellenfelek azonban még nem ismertek. Nem kizárt, hogy a hazai rendezésű tornán lesz zárt kapus mérkőzés is.

Golovin Vlagyimir elárulta, hogy még korábban megegyeztek a franciákkal, hogy ha nem kerülnek egy csoportba az olimpián, akkor játszanak egymás ellen egy felkészülési meccset az ötkarikás játékok előtt, a sorsolás azonban keresztülhúzta a számításokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 12. 22:23
×
×
×
×