eur:
390.12
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A magyar csapat a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 3. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzés előtt a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Simon Petra: be fogjuk törni az ajtót Párizsban

A női kézilabda-válogatott tagjai a csapategységet és a mentális erőt emelték ki az olimpiai kijutás kiharcolása után.

Három győzelemmel, csoportelsőként jutott ki a párizsi játékokra a magyar női kézilabda-válogatott a debreceni selejtezőből. A briteket fölényesen verte a csapat, majd a svédek ellen bravúrral nyert három góllal. A kvótát a japánok legyőzésével sikerült bebiztosítani: az utolsó meccsen is végig magabiztosan játszva lett meg a 37-28-as diadal.

„Nagyon messziről indultunk, másfél hete az Eurokupában a norvégok ellen nem azt az arcunkat mutattuk, amit akartunk, de azóta sok mindenben léptünk előre. A horvátok elleni decemberi vb-meccs óta megvan egymásban a hitünk, és hogy bármire képesek vagyunk” – értékelt az Infostartnak Simon Petra, aki négy gólt szerzett. Az irányító arra utalt, hogy a tavalyi világbajnokságon az utolsó negyedórában fordított a válogatott Horvátország ellen, és pont az a siker kellett a selejtezős részvételhez.

Az FTC játékosa szerint a mostani hét és mindhárom meccs úgy sikerült, ahogy eltervezték. Túl tudtak lépni a norvégok elleni 15 gólos vereségen, csak egy célra koncentráltak, és sikerült is megvalósítani. Az irányító szerint

jó a csapatkohézió, jól összeállt a keret, ebben a szellemben kell továbbmenni Párizsra is.

És hogy mire lehet képes a csapat az olimpián? „Nagyot kell mernünk álmodni, megcélozni a Holdat. Ez a csapat bármire képes, ha elhisszük. Nem feltett kézzel megyünk ki, hanem be fogjuk törni az ajtót Párizsban. Remélem, hogy ott folytatjuk, ahol most abbahagytuk” – fejtette ki Simon Petra.

Márton Gréta szerint jól és felszabadultan játszott a válogatott egész héten. Hálás a közönségnek, amely sokat segített, és megjegyezte, hogy Debrecen közel áll a szívében, hiszen 2018-ban itt sikerült megnyerni a junior világbajnoki aranyat is – több mostani csapattársával együtt.

A szélső úgy érzi, a kijutás egy hosszú folyamat eredménye. „Sok munka, rengeteg edzés és taktikai megbeszélés van mögöttünk, de minden percét megérte. Mindenki kiadta magából a maximumot ezeken a meccseken. Nagyon jó csapatközösség, ez a nagy erőnk, a mostani siker pedig nagy löketet adhat a folytatásra is.”

Kuczora Csenge volt a svédek elleni pénteki diadal egyik hőse, akkor nyolc gólt szerzett, a japánok ellen pedig háromszor volt eredményes. Az átlövő szerint ezek voltak az eddigi legjobb meccsei a válogatottban, most érkezett meg igazán.

„A kijutás nekünk és az egész sportágnak fontos volt, igazi élet-halál harcnak fogtuk fel.

Ezért a célért az egész csapat összeállt és húztuk egymást előre. A közönség is sokat segített, átlendítettek a nehéz pillanatokon, például amikor a svédek egyenlíteni tudtak.”

Hozzátette: jól felkészültek a japánok játékából, ezért sikerült lelassítani őket. Kuczora Csenge kiemelte, az olimpiára sem feltett kézzel megy ki a válogatott, reméli, hogy mindent ki tudnak majd hozni magukból.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×