eur:
395.76
usd:
368.72
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
A szerb Novak Djokovic a cseh Jiri Vesely ellen játszik a dubaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2022. február 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Taróczy Balázs: a Sinner elleni lebénulás Djokovic sikerszériájának a végét is mutathatja

Az olasz Jannik Sinner négy szettben legyőzte a címvédő és világelső Novak Djokovicot az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében. Taróczy Balázs korábbi Grand Slam-győztes magyar teniszező az InfoRádióban azt mondta, hogy a 25. Grand Slam-trófeájára hajtó szerb játékos mélyen formán kívül játszott, ráadásul az olasztól a közelmúltban kapott már ki.

Sima vereségnek indult, egy közepes megtorpanás után végül az is lett Novak Djokovic számára az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének elődöntője, amelyen az olasz Jannik Sinner a papírformát borítva a falat jelentette az e tornán is első számú favoritnak számító szerb számára.

A Djokovic-vereség Taróczy Balázs magyar Grand Slam-győztes teniszezőt is meglepte, hisz a szerb szupersztár volt az első kiemelt, "a világ legjobb játékosa".

"De úgy látszik, a tavaly év végi, Sinner elleni vereségek megviselték, vagy inkább azt mondanám, hogy először látszik az Djokovicon, hogy elfogadja valaki ellen a vereséget, nem az utolsó leheletéig küzd, ahogy azt tőle megszoktuk" – mutatott rá.

Hogy mi ennek az oka, arról azt mondta, egyrészt azok a tavalyi mérkőzések, amelyeken Sinner szintén legyőzte Djokovicot.

"Minden játékos, amikor a pályafutása vége felé jár, és sokáig verhetetlennek tűnik, mint amilyen mostanáig Djokovic volt, akkor belebotlik valakibe, akitől egyszer csak elkezd kikapni, amitől aztán a többiek is önbizalmat szereznek. Jelen esetben Sinner győzelméből."

Ettől a ponttól kezdve márpedig – Taróczy Balázs szerint – nem fogja a meccseket, tornákat Djokovic olyan simán nyerni, mint eddig, "mert van valaki, aki feltűnően és egyértelműen megérezte azt a játékot, amit ellene játszani kell".

"És tulajdonképpen Sinner fantasztikusan játszik, a döntőig játszmát sem vesztett, de abban, hogy ez a mérkőzés ennyire sima legyen, nagyon benne van az, hogy Djokovic mélyen a formája alatt játszott" – hangsúlyozta.

A 36 éves szerb a a 25. GS-trófeájára hajt, arról, hogy meglehet-e még neki, Taróczy Balázs úgy vélekedik, korai lenne elbúcsúztatni a szerbet, bár aligha a neki nem igazán fekvő Roland Garroson diadalmaskodik; vannak még nagy salakos játékosok, mint a szintén veterán Rafa Nadal vagy az új csillag, Carlos Alcaraz.

"Az ember mostanáig csak bámult, hogy mi az, ami még hajtja Djokovicot, már minden rekord az övé, nagy csodák nincsenek, hogy még sok évet játsszon, de azzal, hogy van egy ilyen játékos, mint Sinner, aki önbizalommal és hittel játszik ellene, Djokovic pedig lebénul, amikor vele néz farkasszemet, még jobban megnehezül a szerb dolga, hogy még egy Grand Slamet nyerjen" - összegzett Taróczy Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 17. 22:01
2024. június 17. 20:59
×
×
×
×