eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A szerb Novak Djokovic a cseh Jiri Vesely ellen játszik a dubaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2022. február 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Taróczy Balázs: a Sinner elleni lebénulás Djokovic sikerszériájának a végét is mutathatja

Az olasz Jannik Sinner négy szettben legyőzte a címvédő és világelső Novak Djokovicot az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében. Taróczy Balázs korábbi Grand Slam-győztes magyar teniszező az InfoRádióban azt mondta, hogy a 25. Grand Slam-trófeájára hajtó szerb játékos mélyen formán kívül játszott, ráadásul az olasztól a közelmúltban kapott már ki.

Sima vereségnek indult, egy közepes megtorpanás után végül az is lett Novak Djokovic számára az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének elődöntője, amelyen az olasz Jannik Sinner a papírformát borítva a falat jelentette az e tornán is első számú favoritnak számító szerb számára.

A Djokovic-vereség Taróczy Balázs magyar Grand Slam-győztes teniszezőt is meglepte, hisz a szerb szupersztár volt az első kiemelt, "a világ legjobb játékosa".

"De úgy látszik, a tavaly év végi, Sinner elleni vereségek megviselték, vagy inkább azt mondanám, hogy először látszik az Djokovicon, hogy elfogadja valaki ellen a vereséget, nem az utolsó leheletéig küzd, ahogy azt tőle megszoktuk" – mutatott rá.

Hogy mi ennek az oka, arról azt mondta, egyrészt azok a tavalyi mérkőzések, amelyeken Sinner szintén legyőzte Djokovicot.

"Minden játékos, amikor a pályafutása vége felé jár, és sokáig verhetetlennek tűnik, mint amilyen mostanáig Djokovic volt, akkor belebotlik valakibe, akitől egyszer csak elkezd kikapni, amitől aztán a többiek is önbizalmat szereznek. Jelen esetben Sinner győzelméből."

Ettől a ponttól kezdve márpedig – Taróczy Balázs szerint – nem fogja a meccseket, tornákat Djokovic olyan simán nyerni, mint eddig, "mert van valaki, aki feltűnően és egyértelműen megérezte azt a játékot, amit ellene játszani kell".

"És tulajdonképpen Sinner fantasztikusan játszik, a döntőig játszmát sem vesztett, de abban, hogy ez a mérkőzés ennyire sima legyen, nagyon benne van az, hogy Djokovic mélyen a formája alatt játszott" – hangsúlyozta.

A 36 éves szerb a a 25. GS-trófeájára hajt, arról, hogy meglehet-e még neki, Taróczy Balázs úgy vélekedik, korai lenne elbúcsúztatni a szerbet, bár aligha a neki nem igazán fekvő Roland Garroson diadalmaskodik; vannak még nagy salakos játékosok, mint a szintén veterán Rafa Nadal vagy az új csillag, Carlos Alcaraz.

"Az ember mostanáig csak bámult, hogy mi az, ami még hajtja Djokovicot, már minden rekord az övé, nagy csodák nincsenek, hogy még sok évet játsszon, de azzal, hogy van egy ilyen játékos, mint Sinner, aki önbizalommal és hittel játszik ellene, Djokovic pedig lebénul, amikor vele néz farkasszemet, még jobban megnehezül a szerb dolga, hogy még egy Grand Slamet nyerjen" - összegzett Taróczy Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×