eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Aprócska előrelépés a nehéz sorsú bolgár-magyar Eb-selejtező ügyében

Miközben nincs meg továbbra sem, hogy melyik stadionban kerül sor a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőre, az Európai Labdarúgó Szövetség kijelölte a játékvezetői csapatot.

Mint a Rangadó az UEFA honlapja alapján megírta, a lengyel Daniel Stefanski kapta a feladatot, akinek a munkáját Dawid Golis és Michal Obukowicz segíti majd. A negyedik játékvezető pedig Wojciech Myc lesz. Akkor, hogyha sikerül megrendezni az Eb-selejtezőt.

Stefanski korábban kétszer vezetett meccset a magyar csapatnak, 2013 októberében Andorra 2-0-s legyőzésekor, valamint 2021-ben Észak-Írország ellen egy gól nélküli, felkészülési mérkőzésen.

Az új helyszín se tűnik jónak, de a polgármester határozott

Mint ismert, helyszíne egyelőre nincs a mérkőzésnek. A legutóbbi fejlemény hétfőn az volt, hogy Plovdiv önkormányzata nem bocsátja a Bolgár Labdarúgó Szövetség rendelkezésére a Hriszto Botev Stadiont kedd és csütörtök között, viszont Kardzsali városa lehetne házigazda.

Ezzel csak az a gond a Nemzeti Sport szerint, hogy a stadion nem felel az UEFA előírásainak, több szempontból sem.

"Az UEFA 2024-es Eb-re és annak selejtezőjére vonatkozó versenykiírásában szereplő 26-os cikkelyének 1-as pontja szerint minden rendező szövetségnek 2022 november 10-ig el kellett küldenie az UEFA-nak azon stadionok listáját, amelyekben a hazai mérkőzéseit kívánják rendezni. Erősen kérdéses, hogy erre a listára a bolgárok két éve feltették-e az Arda Arénát – lapunk információi szerint ezt ők maguk sem tudják..." - írta a sportlap.

Az Arda Arénában egyébként válogatott mérkőzést korábban nem rendeztek, s nemzetközi kupamérkőzést is csak egyszer játszottak itt: egy Európa-konferencialiga-selejtezőt két éve – az Arda Kardzsali kikapott a Hapoel Beer Shevatól 2–0-ra.

A kardzsali stadion a 26-os cikkely 3-as pontjának sem felel meg, amely pont kimondja, hogy a válogatott mérkőzés helyszínének a legközelebbi nemzetközi reptértől autóbusszal 90 percen belül elérhetőnek kell lenni. Az sem elhanyagolható szempont a lap szerint, hogy a városban csupán háromcsillagos szállodák találhatóak, ami alulmúlja a nemzetközi labdarúgásban megszokott szállások komfortfokozatát.

Mindeközben Kardzsali polgármestere, Erol Mümün a sportal.bg lapnak arról beszélt, 99 százalékos biztonsággal kijelenthető, hogy a 2020-ban felújított létesítményben rendezik a mérkőzést.

Közben a magyar csapat arra készül hogy játszani fognak.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×