eur:
389.52
usd:
363.11
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Dibusz Dénes kapus a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén a telki edzőközpontban 2021. május 21-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A bohózat folytatódik, újabb helyszín merült fel az Eb-selejtezőre

Plovdiv önkormányzata nem bocsátja a Bolgár Labdarúgó Szövetség rendelkezésére a Hriszto Botev Stadiont kedd és csütörtök között, ezért továbbra is bizonytalan a csütörtökre tervezett bolgár-magyar Európa-bajnoki selejtező megrendezése. A legfrissebb hírek szerint Kardzsali városa lenne a házigazda. Közben a magyar csapat arra készül hogy játszani fognak.

A plovdivi városi önkormányzat a BFU-nak írt levelében hétfőn megerősítette Kosztadin Dimitrov polgármester pénteki döntését, miszerint keddtől csütörtökig nem bocsátja a szövetség rendelkezésére a stadiont - közölte az önkormányzat sajtóközpontjára hivatkozva hétfőn kora délután a sportal.bg hírportál.

Az aréna félkész állapotban lévő tetőszerkezetének kivitelezőjét, a DZZD College nevű céget képviselő Ilijan Filipov szintén hétfőn azt közölte, hogy a megadott határidőre biztosan nem tudják befejezni vagy félbeszakítani a munkálatokat, leszerelni a gépeket és egyéb eszközöket, illetve megfelelő állapotba hozni a létesítményt és környékét.

Egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a csütörtöki bolgár-magyar találkozó helyszínét, időpontját - 20.45 helyett 18.00 -, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. Az európai szövetség (UEFA) az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

Kardzsali polgármestere, Erol Mjumjun a sportal.bg lapnak hétfőn délután úgy nyilatkozott, hogy

a városi Arda Arénában szívesen látnák vendégül a két válogatottat, és 99 százalékban biztos abban, hogy náluk rendezik a mérkőzést.

"A stadionnak van engedélye ilyen mérkőzésre, minden szurkolónak örülünk, készen állunk a tökéletes szervezésre. Az Arda Aréna Bulgária egyik legjobb stadionja" - mondta Mjumjun.

Arról nincs döntés, hogy ha esetleg a 11 200 férőhelyes Arda Arénát az UEFA elfogadja helyszínnek, akkor a bolgár szövetség - a szurkolók tiltakozásoktól tartva - engedne-e be nézőket, vagy ahogy Plovdivba tervezte, zárt kapus lenne az összecsapás.

A magyar játékosok is nyilatkoztak. Dibusz Dénes úgy fogalmazott: gy készülünk, hogy játszunk csütörtökön, szeretnénk a pályán bebiztosítani az Eb-részvételt.

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×