eur:
389.45
usd:
363.72
bux:
68068.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Horváth Bernadett, Lelik Réka és Török Ágnes (b-j), a győztes magyar válogatott tagjai a női kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában játszott Magyarország - Szlovákia mérkőzés után a ljubljanai Stozice Arenában 2023. június 15-én. A magyar csapat 89-67-re nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapitány: Eb-elődöntős lehet a női kosárlabda-válogatott

A következő két nap során alaposan felkészül a csehekből a magyar női kosárlabda-válogatott, amely csütörtökön délben vív negyeddöntőt Ljubljanában az Európa-bajnokságon.

A következő két nap során alaposan felkészül a csehekből a magyar női kosárlabda-válogatott, amely csütörtökön délben vív negyeddöntőt Ljubljanában az Európa-bajnokságon.

Székely Norbert kapitány elsőként az ellenfél remek fizikai képességeit emelte ki kedden.

"Sok lábon álló és gyors csapatról van szó, így le kell őket lassítanunk. Azt gondolom, hogy

olyan ellenféllel lesz dolgunk, amely ellen van reális esélyünk a győzelemre.

Ezúttal is az lesz a cél, hogy a mi akaratunk és filozófiánk szerint haladjon majd a meccs" - jelentette ki a szakvezető, majd rátért a részletekre:

"Abból a szempontból hozzánk hasonló felépítésű a cseh válogatott, hogy mi is széles rotációban gondolkodunk, és mi is nagyon bízunk egymásban. A tripladobásaikat és a betöréseiket mindenképpen meg kell állítanunk. Nemcsak a tegnapi, görögök elleni rájátszásos mérkőzésüket láttuk, hanem például a belgák ellenit is, amelyen ugyan nagyon kikaptak, de ott is sokáig érvényesíteni tudták az akaratukat. Egy biztos, holnaputánra fel leszünk készülve belőlük."

Arra a kérdésre, hogy a korai időpont mennyire lehet kedvező a csapatnak, a kapitány közölte:

"A csehekkel is délben játszunk, akárcsak az első két csoportmeccsünkön, ezért már a felkészülés során is ezt az időpontot preferáltuk, sokat meccseltünk és edzettünk délben. Ez biztosan nem fog problémát jelenteni nekünk."

A keddi edzésen - melyre a Stozice Arena alagsori, komor edzőpályáján került sor - nem vett részt a tavaly műtött térdét pihentető Határ Bernadett, a szerbek elleni csoportmeccset lábproblémák miatt kihagyó Goree Cyesha ugyanakkor a tréning egy részében bekapcsolódott a munkába.

A magyarok csütörtökön 12.15 órakor csapnak össze a csehekkel a szlovén fővárosban, és

ha nyernek, akkor az elődöntőben a spanyolokkal vagy a kedden 18 órakor kezdődő Németország-Szlovákia mérkőzés győztesével csapnak össze.

Ha a Székely-együttes kikap a nyolc között, akkor ugyanennek a párharcnak a vesztese vár rá.

A negyeddöntőbe jutással a magyarok már világbajnoki selejtezősnek mondhatják magukat, és ha bekerülnek az Eb legjobb öt csapatába - a franciák mellett -, akkor indulhatnak a jövő februári olimpiai selejtezőben. Ennek érdekében a negyeddöntő vesztesei szombaton "alsóházi rájátszást vívnak", és ennek két győztese csap össze az ötödik helyért a vasárnapi zárónapon.

A negyeddöntőért kiírt rájátszás keddi programja:

Németország-Szlovákia 18.00

Nagy-Britannia - Szerbia 21.00

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×