eur:
392.7
usd:
366.19
bux:
66797.19
2024. április 25. csütörtök Márk
MTI/EPA/Mohamed Hoszam
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Csampa Zsolt: cél, hogy legalább négy vívócsapat és két egyéni versenyző ott legyen az olimpián

Ambiciózus célokkal vág neki a magyar vívóválogatott az áprilisban kezdődő olimpiai kvalifikációs időszaknak – mondta a Magyar Vívó Szövetség elnöke.

"A 2022-es év hullámvasút volt, mert azt gondoltuk, hogy túl vagyunk a Covid-válságon, ami begyűrűzött a sportba, és átírta az edzésprogramot. Aztán újra sok mindent újra kellett tervezni" – mondta az InfoRádióban Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, hozzátéve, hogy az ukrajnai háború és a gazdasági válság a sportban is érezteti a negatív hatását.

A tokiói olimpia a koronavírus-járvány miatt csúszott egy évet, és a versenyzőknek nem volt lehetőségük pihenőévre menni. Nagyon rövid, hároméves olimpiai ciklus kezdődöttt, most tartunk a félidőnél. "Áprilistól az olimpiai kvalifikációba lépünk,

gőzerővel dolgozunk, hogy legalább négy csapatunk és két egyéni versenyzőnk legyen a párizsi olimpián"

– jelentette ki Csampa Zsolt.

Az elnök elmondta azt is, hogy kormányzati szinten folyamatosan konzultálnak az egyesületekkel a magasabb energiaszámlák miatt. A Magyar Vívó Szövetség arra fordítja tartalékait, hogy fenntartsa az egyesületeket. Szerinte nagy munka folyik a háttérben azért, a magyar sport és a vívás ne álljon le, és teljesítményt fenntartsák.

Jövőre fontos nemzetközi versenyeket rendeznek, elsősorban tavasszal. Most arra várnak, hogy kiderüljön, jövőre mekkora állami támogatással számolhatnak, mert utána tudják elkezdeni a hazai rendezésű versenyekre a szerződéskötéseket és a közbeszerzéseket. Arra is készülnek, hogy az olimpiai kvalifikációs időszakban a budapesti versenyekre nagy számmal érkeznek a versenyzők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×