eur:
389.49
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: forrás: Szász-Kovács Emese/ Facebook

Szász-Kovács Emese: sok olimpiai kvótát remélek a vívóktól

Az idei eredmények és a fiatalok fejlődése alapján erős magyar vívócsapat utazhat majd a párizsi olimpiára.

Nagyon bizakodó vagyok, szépen halad mindenki előre. Ha most kezdődne a kvalifikációs időszak a párizsi olimpiára, a jelenlegi világranglista helyek alapján már nagyon sok kvótánk lenne – mondta az InfoRádiónak Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó.

Mint mondta, nagyon bízik a női párbajtőrcsapatban, szerinte "csak egyszer kéne átlépnie a saját árnyékát" az olimpiai kvalifikációhoz. Jelenleg Kun Anna biztos kijutó helyen van a világranglistáról, a harmadik, ugyanakkor a női párbajtőrcsapatnak még meg kell szilárdítania helyét a legjobbak között.

A világbajnokságon Kun Anna "csodát tett", amikor az Európa-bajnok franciák ellen a nyolc közé jutásért rossz helyzetből visszahozta az asszót. Szász-Kovács Emese szerint ha jobb állásból álltak volna fel, akkor az érem is elérhető lett volna. "Remélem, ez sikerülni fog nekik még a kvalifikáció megkezdése előtt, és már úgy állnak oda, hogy igenis elhiszik magukról, hogy képesek megcsinálni" – fogalmazott.

Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó életében az elmúlt időszakban a gyermekek voltak a fókuszban, ugyanakkor aktív pályafutása befejezése után a Vasas vívószakosztályában társelnöki szerepet vállalt Szilágyi Áron mellett. "Az első számú munkám a gyerekek, ők a legfontosabbak. Ehhez jól kapcsolódott a társelnöki pozíció, amit nagyon szeretek részben azért is, mert kötetlen, és mert a klubomnál tudtam maradni a vívás közelében" – mondta.

Szerinte Szilágyi Áronnak és a kardcsapatnak jó esélye van kijutni az olimpiára, viszont a nagyon tehetséges férfi párbajtőrözők, Nagy Dávid és Koch Máté, illetve a fiatal Vasas-vívók is remélhetőleg kijutnak, hiszen nagyon biztató volt az elmúlt szezonjuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×