eur:
389.48
usd:
361.55
bux:
68425.96
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Diego Maradona legendás argentin labdarúgó falfestménye Buenos Airesben 2021. november 23-án. A Napoli egykori játékosa 2020. november 25-én hunyt el 60 éves korában.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Sorsára hagyták: megszületett a Maradona orvosai és ápolói elleni vádirat

A hatóság szerint rosszul kezelték az egykori futballsztárt.

Az államügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádemelést javasol a 2020 novemberében elhunyt Diego Maradonát ápoló orvosi csapat ellen. A hatóság szerint az orvosok és ápolók rosszul kezelték az egykori futballsztárt és „a sorsára hagyták”.

A világbajnok legenda 2020. november 25-én hunyt el, 60 évesen. Az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett. Az orvosi stábot azzal gyanúsítják, hogy hanyagul kezelte a sportembert, a fő felelős – az ügyészség szerint – egy idegsebész és egy pszichiáter. Rajtuk kívül egy-egy pszichológus és orvos, egy koordinátor és három ápoló ülhet majd a vádlottak padján.

Amennyiben a vád beigazolódik, az érintettek nyolc és 25 év közötti börtönbüntetésre számíthatnak.

Az 1986-ban világbajnok Maradona pályafutása során odahaza az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt, és 34-szer volt eredményes. Nimbuszán az sem csorbított, hogy kiderült kokainfüggősége, és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Miért alkalmazza a világ a BIM klasszifikációs struktúrát?

Miért alkalmazza a világ a BIM klasszifikációs struktúrát?

Ellentmondásos piaci várakozás kíséri a tavaly életbe lépett új építési törvény BIM előírásának gyakorlati megvalósulását. Pedig most dől el, hogy az építőipar állam által indított digitalizációja eredményezhet-e egységes piaci fejlődést. Az állam elvárása, hogy a beruházások tervezésének korai szakaszában reális költségtervet kapjon. Ehhez egy fejlett digitális munkafolyamat felépítése szükséges, amelyre jó nemzetközi gyakorlatot találni, miközben itthon nincs hagyománya az egységes piaci gyakorlatnak. A Graphisoft szakemberei Reicher Péter országigazgató és Kari Szabolcs BIM menedzser a tapasztalataikról számoltak be, valamint Lengyel Balázs költségtervező mérnök, az ÉKTR egyik megalkotója, a Spányi Partners Zrt. egyik tulajdonosa a költségvetési klasszifikáció nemzetközi megoldásait és a magyar kezdeményezéseket mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×