eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Király Gábor kapus a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott edzésén a marseille-i Robert Louis Dreyfus Központban 2016. június 17-én, az F csoport második fordulójában Izland ellen játszott mérkőzés előtti napon.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Király Gábor nemet mondott a Herthának

A kapus is esélyes volt arra, hogy a kedden menesztett Petry Zsolt utódja legyen a Hertha BSC labdarúgócsapatának kapusedzői posztján, a Bundesliga mostani idényéből hátralévő hét mérkőzésre.

Erről a Bild írt, a berlini klub azonban nem kommentálta az értesülést.

Később kiderült: a Hertha BSC felkvette a kapcsolatot Király Gáborral, aki a kedden menesztett Petry Zsolt utódjaként a német élvonalbeli együttes új kapusedzője lehetett volna, ám a játéktól két éve visszavonult kapus nemet mondott a megkeresésre. A Nemzeti Sportnak nyilatkozó Király közölte: "Napi szinten rengeteg a teendőm a Király Sportegyesülettel és a sportlétesítménnyel, most nem tudtam volna ezt magam mögött hagyni. (...) Megvan a legmagasabb kapusedzői végzettségem, az UEFA A-licencem, és aki ismer, azt is tudja, mennyire szívügyem a Hertha. Ezzel együtt ilyen gyorsan nem lehetett megoldani a váltást."

A 45 éves Király Gábor - aki 108 szereplésével társbérletben válogatottsági rekorder - a mostani vezetőedző, Dárdai Pál csapattársaként 1997 és 2004 között volt a Hertha játékosa.

Az exkapus két éve vonult vissza, azóta szülővárosában, Szombathelyen üzemelteti sportközpontját.

A német egyesület kedden azonnali hatállyal menesztette Petry Zsoltot azon kijelentései miatt, amelyeket a Magyar Nemzetnek adott interjúban a bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×