eur:
392.9
usd:
365.82
bux:
66604.86
2024. április 26. péntek Ervin
Petry Zsolt, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa gyászbeszédet mond a 2011. július 16-án, 66 évesen, súlyos betegség után elhunyt Bicskei Bertalan válogatott kapus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya temetésén a Farkasréti temetőben.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Petry Zsolt esete precedenst teremthet akár a német futballban is

Az InfoRádió futballszakíró főmunkatársa úgy véli, a Bundesliga világában a magyar kapusedző eltávolítása után a szereplők kétszer is meggondolják majd, miről ne nyilatkozzanak.

Azonnali hatállyal megvált Petry Zsolt kapusedzőtől a német bajnokságban szereplő Hertha labdarúgócsapata. Az 54 éves sportszakember menesztését a klub azzal indokolta, hogy a Magyar Nemzetben megjelent nyilatkozata – amely szerint nem mindenben ért egyet a Gulácsi Péter válogatott futballkapus egy korábbi Facebook-posztjában foglaltakkal szivárványcsalád-ügyben – nem fér össze a Hertha alapértékeivel. Petry Zsolt úgy fogalmazott, sportolóként a futballra koncentrálna, és nem foglalna állást közéleti, társadalompolitikai kérdésekben, ugyanakkor azt is elmondta, a bevándorlással "rengeteg bűnöző lepte el Európát".

Dénes Tamás futballszakíró, az InfoRádió főmunkatársa szerint az elbocsátás fő oka az, hogy Petry Zsolt megnyilatkozása nem felel meg a Hertha BSC értékrendjének.

"Nyilván felvetődik az az alapvető kérdés, hogy egy sportklub alkalmazottja megfogalmazhat-e olyan magánvéleményt egy kérdésben, amelyben a klub hivatalos álláspontja más. Biztos vagyok benne, hogy ez a nyilatkozat nem kierőszakolt volt Petry Zsolt részéről, vagyis nem azzal a szándékkal tette, hogy elbocsássák a Herthától, mivel valahonnan máshonnan már ajánlata van, egyszerűen nem rejtette véka alá a politikai véleményét."

Dénes Tamás úgy gondolja, ez a nyilatkozat nem befolyásolná Petry Zsolt magyarországi szerepvállalását, igaz, a kapusedző egy rövid időszak kivételével, amikor a válogatottnál volt, nem dolgozott trénerként Magyarországon.

De lehet, hogy "ez egy precedenst teremtő ügy" lesz, akár a német futballban is.

"Lehet, hogy kétszer meggondolják a szereplők, hogy nyilatkoznak-e ilyen kérdésben" – fogalmazott a szakíró.

Ismert, Gulácsi Péter mellett korábban kiállt a Kaiserslauternnel bajnoki címet nyerő Hrutka János – szintén válogatott labdarúgó volt –, akit aztán a Spíler televíziótól hivatalosan más okok miatt eltávolítottak. Hrutka János viszont most Petry Zsolt mellett is kiállt, mondván, "szomorú, hogy ma bárki elveszítheti állását a véleményéért”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×