INFORÁDIÓ
2022. május 21. szombat
Konstantin

petry zsolt

gulácsi péter

hrutka jános

labdarúgás

Petry Zsolt, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa gyászbeszédet mond a 2011. július 16-án, 66 évesen, súlyos betegség után elhunyt Bicskei Bertalan válogatott kapus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya temetésén a Farkasréti temetőben.

Petry Zsolt esete precedenst teremthet akár a német futballban is

Az InfoRádió futballszakíró főmunkatársa úgy véli, a Bundesliga világában a magyar kapusedző eltávolítása után a szereplők kétszer is meggondolják majd, miről ne nyilatkozzanak.

Azonnali hatállyal megvált Petry Zsolt kapusedzőtől a német bajnokságban szereplő Hertha labdarúgócsapata. Az 54 éves sportszakember menesztését a klub azzal indokolta, hogy a Magyar Nemzetben megjelent nyilatkozata – amely szerint nem mindenben ért egyet a Gulácsi Péter válogatott futballkapus egy korábbi Facebook-posztjában foglaltakkal szivárványcsalád-ügyben – nem fér össze a Hertha alapértékeivel. Petry Zsolt úgy fogalmazott, sportolóként a futballra koncentrálna, és nem foglalna állást közéleti, társadalompolitikai kérdésekben, ugyanakkor azt is elmondta, a bevándorlással "rengeteg bűnöző lepte el Európát".

Dénes Tamás futballszakíró, az InfoRádió főmunkatársa szerint az elbocsátás fő oka az, hogy Petry Zsolt megnyilatkozása nem felel meg a Hertha BSC értékrendjének.

"Nyilván felvetődik az az alapvető kérdés, hogy egy sportklub alkalmazottja megfogalmazhat-e olyan magánvéleményt egy kérdésben, amelyben a klub hivatalos álláspontja más. Biztos vagyok benne, hogy ez a nyilatkozat nem kierőszakolt volt Petry Zsolt részéről, vagyis nem azzal a szándékkal tette, hogy elbocsássák a Herthától, mivel valahonnan máshonnan már ajánlata van, egyszerűen nem rejtette véka alá a politikai véleményét."

Dénes Tamás úgy gondolja, ez a nyilatkozat nem befolyásolná Petry Zsolt magyarországi szerepvállalását, igaz, a kapusedző egy rövid időszak kivételével, amikor a válogatottnál volt, nem dolgozott trénerként Magyarországon.

De lehet, hogy "ez egy precedenst teremtő ügy" lesz, akár a német futballban is.

"Lehet, hogy kétszer meggondolják a szereplők, hogy nyilatkoznak-e ilyen kérdésben" – fogalmazott a szakíró.

Ismert, Gulácsi Péter mellett korábban kiállt a Kaiserslauternnel bajnoki címet nyerő Hrutka János – szintén válogatott labdarúgó volt –, akit aztán a Spíler televíziótól hivatalosan más okok miatt eltávolítottak. Hrutka János viszont most Petry Zsolt mellett is kiállt, mondván, "szomorú, hogy ma bárki elveszítheti állását a véleményéért”.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Petry Zsolt ügye, visszhang - Dénes Tamás
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018