eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Mason Greenwood, a Manchester United (j) és Diego Rico, a Bournemouth játékosa az angol labdarúgó-bajnokság 2020. július 4-i mérkőzésén Manchesterben.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Anglia: százmilliárdos téli túlélőcsomag a sportnak, de semmi az elitfutballnak

A legtöbbet a rögbi kapja, jut a netballnak és az agársportnak is, hoppon marad viszont a krikett és a profi futball.

A brit kormány 300 millió fontos (121 milliárd forintos) "téli túlélőcsomaggal" igyekszik segítséget nyújtani a pandémia miatt nehéz helyzetbe került szigetországi sportnak.

A támogatásból a legnagyobb összeget a rögbi kapja, ugyanakkor nem jut belőle a krikettnek és a labdarúgás felső osztályainak. Utóbbit illetően a kormányzat elvárása az, hogy

a férfi profi futball tartsa fenn magát.

A juttatásokból többek között a rögbi, a lóverseny, az ötödosztályú férfi és a női futballbajnokság, a motorsport, a tenisz, a netball, a kosárlabda, a jégkorong, a tollaslabda, valamint az agársport részesül.

Nigel Huddleston sportminiszter a parlamentben közölte: a klubok jelentős része tönkremegy, amennyiben valamilyen kormányzati akcióval meg nem védik őket. A pénzzel az angol sportot segítik – zömmel alacsony kamatú, rugalmas hitelek formájában –, mivel az Egyesült Királyság többi része külön költségvetésből dolgozik.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások, köztük a zárt kapus lebonyolítás a legtöbb sportágban pótolhatatlan bevételkiesést jelent, ezért van szükség kormányzati beavatkozásra. Szeptemberben több mint száz sportszervezet fordult Boris Johnson miniszterelnökhöz segélyért.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×