eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j2), Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (k) és a Csik Ferenc-díjjal kitüntetett Komáromi Tibor többszörös világbajnok és Eb-győztes birkózó, korábbi szövetségi kapitányy, mesteredző (b), Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó (b2), Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, az MTK kajak-kenu szakosztályának edzője (j) a Magyar Sport Napja alkalmából odaítélt miniszteri elismerések és díjak átadási ünnepségén az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2020. szeptember 8-án. Az ünnepségre eredetileg május 6-án került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az eseményt.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Számos sportoló és sportszakember kapott díjat

Átadták kedden az Emberi Erőforrások Minisztériumában a Magyar Sport Napja alkalmából odaítélt miniszteri elismeréseket és díjakat.

Az ünnepségre eredetileg május 6-án került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az eseményt.

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter ünnepi beszédében kiemelte, hogy a mostani díjazottak is bekerültek a magyar sport nagyjai közé, mert tovább viszik a gazdag hazai sporthagyományokat.

"Bármennyire is furcsán hangzik, önök a mostani ifjúság példaképei, és nagy a szerepük abban, hogy a következő generációknak is átadásra kerüljenek a tradíciók" - mondta Kásler Miklós, hangsúlyozva, hogy nagyra becsüli a díjazottak tevékenységét.

"Nekem most az a feladatom, hogy megköszönjem a teljesítményüket a kormány és a teljes magyar nemzet nevében" - jelentette ki a miniszter, aki Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral közösen adta át az elismerő okleveleket és a díjakat.

Az ünnepségen kiemelkedő sportteljesítménye, sportolói életműve elismeréseként Csik Ferenc-díjat vehetett át Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó, Komáromi Tibor többszörös világbajnok és Eb-győztes birkózó, korábbi szövetségi kapitány, mesteredző, valamint Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, az MTK kajak-kenu szakosztályának edzője.

Kiemelkedő edzői tevékenysége és jelentős nevelő-oktató munkája, valamint edzői életműve, továbbá a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek tevékenysége elismeréseként Bay Béla-díjat kapott Demeter György, a Kaposvári Röplabda SE szakmai igazgatója, és Pócsföldi Ottó országúti kerékpáros magyar bajnok, a triatlon-válogatott kerékpáros edzője.

A sport területén végzett kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenysége elismeréseként Kemény Ferenc-díjat vett át Gábor Antal Áron, a női vízilabda-válogatott orvosa, Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgató főorvosa, valamint Szabó Tamás sporttudós, a Magyar Sporttudományi Társaság alelnöke.

Átadták még a testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, a diáksport szervezésében és az egyetemi sport területén kifejtett eredményes tevékenységért járó Kerezsi Endre-díjakat, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért odaítélt Eszterházy Miksa-díjakat, valamint a sportszakmai területen végzett kiemelkedő munkáért járó miniszteri elismerő okleveleket.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×