INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

emmi

2022.04.26. 08:08

Emmi: marad az iskolaőr program

Az indulás óta 480 esetben kellett intézkedniük iskolaőröknek, testi kényszert 47-szer alkalmaztak, bilincset háromszor, rendőrbotot pedig egy alkalommal.
2022.04.07. 07:51

Maruzsa Zoltán: nem rángathatunk le senkit a vonatról azzal, hogy iskolába kell menni

Az Ukrajnából Magyarországra menekült gyerekek közül jelenleg 268-an járnak óvodába és 1050-en iskolába – tájékoztatta az InfoRádiót az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára. Maruzsa Zoltán hozzátette: a menekült diákok heti öt órában felzárkóztató foglalkozáson vehetnek részt, az iskolák pedig fejenként havi 130 ezer forintot kapnak erre a célra.
2022.03.11. 14:59

Kásler Miklós állami kitüntetéseket, művészeti díjakat adott át

Március 15. a korábbi és az utána következő évtizedek eszméivel, emócióival erősítette meg úgy a nemzetet, hogy kibírtuk a trianoni diktátumot és életben maradtunk – mondta Kásler Miklós a Pesti Vigadóban a Magyar Érdemrendek, illetve az állami művészeti díjak pénteki átadásán.
2022.03.10. 17:53

PSZ: okosan és kreatívan, de lesz sztrájk

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntésében kimondta, hogy a pedagógussztrájk idején is biztosítani kell a gyermekfelügyeletet és az oktatást, közben az Emmi arra kéri a tanárokat, a háborúra való tekintettel fontolják meg a munkabeszüntetést. A részletekről Szabó Zsuzsát, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét kérdeztük.
2022.03.08. 15:43

Várólisták: fontos bejelentéseket tett Kásler Miklós

Újabb kormányzati döntéssel próbálja az egészségügyi kormányzat csökkenteni a kórházi várólistákat. A tárcavezető érdeklődésünkre azt mondta: már a magán egészségügyi szolgáltatóknál is megjelent a várakozási idő egyes beavatkozásoknál.
2022.02.23. 08:40

Van, ahol a szülők a tanárokkal együtt tiltakoznak

Kedden is folytatódott a tanárok polgári engedetlenségi akciója. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a pedagógusuk akkor nem tettek semmit, amikor a Gyurcsány–Bajnai-kormány elvette a 13. havi fizetésüket. A tárca azt kéri tanároktól, hogy legyenek tekintettel a gyermekekre és a szülőkre.
2022.02.11. 13:28

Tanársztrájk: a PSZ nem tartja reálisnak az utólagos retorziót

A kormány megint az időhúzásra játszik – fogalmazott a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, miután meghiúsult a pedagógus-szakszervezetek és a kormány képviselője közti pénteki egyeztetés. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára csütörtök este levélben a tárgyalás elnapolását kérte a másodfokú bíróság a figyelmeztető sztrájk jogellenességét kimondó döntésének, a további tárgyalásokra gyakorolt hatásának meghatározásáért. Arról, hogy pontosan miért nem fogadta az Emmi a szakszervezetek tárgyalódelegációját, Szabó Zsuzsát, a PSZ elnökét kérdeztük. Az Emmi azt közölte: a kormány mindig kész tárgyalni, de a törvényeket mindenkinek be kell tartani. A legutóbbi sztrájk a bíróság által is megállapított módon egyértelműen törvényellenes volt - írta közleményében a tárca.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018