eur:
393.13
usd:
367.36
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Megkapta a zöld jelzést a Bundesliga

Zöld jelzést ad a labdarúgó Bundesliga első és másodosztályú küzdelmeinek folytatásához a német állam. A bajnokságok március közepén szakadtak félbe a koronavírus-járvány miatt.

Angela Merkel kancellár és a tartományi miniszterelnökök szerdán tárgyaltak a kérdésről. A dpa német hírügynökség által megismert határozattervezetben az áll, hogy az újraindulás feltétele kéthetes karantén-időszak, amely edzőtábor formájában is megtörténhet.

Délután Merkel bejelentette, hogy május második felében újraindíthatják a Bundesliga első és másodosztályát, zárt kapuk mögött. A pontos dátumról a Német Labdarúgó Liga (DFL) dönt, várhatóan csütörtökön, amikor telekonferenciát tartanak a 36 klub vezetőivel. A dpa hírügynökség korábbi értesülései szerint május 15. vagy május 21. lehet az indulás időpontja.

A német profi csapatok április közepe óta tréningeznek kis csoportokban, szigorú óvintézkedések mellett. Az élvonalból még kilenc forduló van hátra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×